Meksika'da Ordu Ile Kartel Arasinda Çatisma Açiklamasi 8 Ölü

Meksika’da kartel üyeleri ile ordu arasinda çikan çatismada 8 kisinin hayatini kaybettigi, 1 çocugun ise yaralandigi bildirildi.



Meksika’nin Tamaulipas eyaletinde yer alan Nuevo Laredo sehrinde Kuzeydogu Karteli (CDN) üyelerinin askerlere ates açmasi sonucu çatisma çikti. Ordu ile kartel arasinda yasanan kovalamaca ve çatisma sirasinda 7 kartel üyesi etkisiz hale getirilirken, 1 sivilin hayatini kaybettigi ve 1 çocugun ise yaralandigi bildirildi.

Çatisma sonucu kartel üyeleri tarafindan kullanilan 2 adet el yapimi zirhla güçlendirilmis plakasiz araç ve çok sayida silah ele geçirilirken, öldürülen saldirganlarin CDN yazili sapka ve yelek giydikleri tespit edildi.

Çatisma sirasinda hayatini kaybeden kisinin 66 yasindaki bir bölge sakini oldugu, yarim saat kadar siper aldigi, ancak çatismanin bittigini düsünerek evine dogru kaçarken vuruldugu belirtildi. Yaralanan 3 yasindaki çocugun ise ailesi ile alisveris yaptigi sirada bacagina kursun isabet ettigi aktarildi. Yarali çocuk hastaneye kaldirilirken, saglik durumunun iyi oldugu bildirildi.

Meksika Milli Savunma Bakanligi (SEDENA) suç örgütleri ile mücadele etmek amaciyla bölgeye takviye olarak 550 askeri personelin sevk edildigini açikladi.

Kaynak: İHA