Türk Mutfaginin Uzmani, Usak Yemeklerine Hayran Kaldi

USAK – Türkiye’nin taninmis mutfak sanati uzmanlarindan Ramazan Bingöl, Usak mutfagina bayildi. Özellikle “Demir Tatlisina” hayran olan Bingöl, çok sayida demir tatlisi yedi.

Türk Mutfaginin Uzmani, Usak Yemeklerine Hayran Kaldi


Yemek üzerine programlar yapan ve ayni zamanda Türk Mutfak Sanati Uzmani olan Ramazan Bingöl, Usak Belediyesi tarafindan olusturulan Usak Belediyesi Zümra Kadin Toplulugunca hazirlanan bir programda Usak mutfagini tanidi ve yerel yemeklerini tatti. Usak mutfaginin, yakin zamanda Türkiye’nin en önemli mutfaklarindan birisi olacagina inandigini kaydeden Ramazan Bingöl, Türk ve dünya mutfak sanati uzmanlari ve de tüm gurmelere Usak mutfagini tanimalarini önerecegini açikladi.



Bingöl, “Baskanimiza göstermis oldugu b mükemmel misafirperverlik için çok tesekkür ediyorum. Naçizane Türkiye’nin her ilini gezmis ve mutfagini bilen biri olarak sunu söylemek isterim ki; Usak mutfagi hak ettigi yerde degil. Gördügüm kadariyla Usak Mutfaginin lezzeti, fevkaladenin fevkinde. Bir lezzet ve yemekler var. Ben, bundan sonra dünyada dünyadaki bütün yemek uzmani ve gurmelere Usak’a gitmelerini ve bu lezzetli Usak yemeklerini tatmalarini önerecegim. Hele ‘Demir Tatlisi’ Türkiye’nin birçok yerinde unutulan ama Usak’ta en güzel sekilde yapilan bir tatli. Erikten yapilan bir serbet var ki; akil almaz. Usak Mutfagi yakin zamanda Türkiye’nin en önemli bir mutfagi olacaktir. Buna eminim. Çünkü Mehmet Baskanim bu ise gönül vermis. Zaten bir sehri yasatan sanat ve kültürdür. Yemekte kültürün en önemli unsurudur. Usak Belediye Baskani Çakin’a, Usak mutfagini tanitma gayretinden ve konukseverliginden dolayi çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Demir tatlisi ve erik serbeti inanilmaz bir lezzet”

Usak Kent Tarihi Müzesinde düzenlenen etkinlikte konusan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Usak’imiz, daha çok sanayisi ve halisi ile biliniyor. Ama biz, Usak’in yemeklerinin ve gastronomisinin de çok kiymetli oldugunu düsünüyoruz. Onun için zaman zaman Sayin ramazan Bingöl gibi bu konuda uzmanlasmis isimleri ilimize davet ederek Usak Mutfagini tanitmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA