Taksiciler Istiklal Caddesi'nde Bombali Saldiriyi Kinamak Için Karanfil Birakti

Istiklal Caddesi’nde yasanan bombali saldiri sonrasi, Istanbul’da bulunan yüzlerce taksici konvoy olusturarak Taksime geldi. Istiklal Caddesi’nde ‘Terörü Lanetliyoruz’ pankarti açarak yürüdü. Patlama sonrasi kurulan özel platforma karanfil birakti.

Taksiciler Istiklal Caddesi'nde Bombali Saldiriyi Kinamak Için Karanfil Birakti
Istanbul Taksiciler Esnaf Odasi’nin düzenledigi ve Istanbul’da bulunan yüzlerce taksicinin katildigi konvoy, ‘Terörü Lanetliyoruz’ pankarti önünde Istiklal Caddesi’ne yürüyüsle devam etti. Daha sonra patlama noktasinda kurulan özel platform önüne gelen taksiciler karanfil birakti. Anma sirasinda Kur’an-i Kerim okutan taksiciler ölen vatandaslarimiz için dua etti.

Taksiciler adina bir konusma yapan Istanbul Taksiciler Esnaf Odasi Baskani Eyüp Aksu,

“Istiklal Caddesi’nde burada, teröristler tarafindan hain bir saldiri oldu. Vefat eden kardeslerimiz oldu. Vefat eden kardeslerimize rahmet diliyorum. Yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Istanbul taksicileri olarak, terörü lanetliyoruz. Cenab-i Allah böyle bir terör saldirisini ülkemize, milletimize bir daha yasatmasin. Memleketimize milletimize, devletimize, bütün vatandaslarimiza güçlü bir sekilde birlik ve beraberlik nasip eylesin. Istanbul Taksicileri olarak terörü lanetliyoruz” diye konustu.

Basin açiklamasinin ardindan bir dakikalik saygi durusu yapan taksiciler caddeden ayrildi.
Kaynak: İHA