Bakan Bozdag Açiklamasi 'Ben FETÖ'yü Yargidan Silen, FETÖ Ile Mücadeleyi En Üst Dizeyde Yapan Adamim'

Adalet Bakani Bekir Bozdag, 2011 yilinda TBMM Genel Kurulunda FETÖ’ye dair açiklamalarina iliskin, “O sözler o dönemde söylenmis sözler. Ama keske söylememis olsaydim. Ben FETÖ’yü yargidan silen, FETÖ ile mücadeleyi en üst dizeyde yapan adamim. Bizim abdestimizden kimsenin süphesi olmasin” dedi.



Adalet Bakani Bekir Bozdag, Bakanliginin 2023 bütçesinin görüsüldügü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularini yanitladi. Bakan Bozdag, 2011 yilinda TBMM Genel Kurulunda kullandigi “Fetullah Gülen, bu ülkenin yetistirdigi degerli bir kiymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama degerli bir insandir. Bilge bir insandir. Bu ülkenin milli ve manevi degerlerine bagli nesillerin yetismesi için hizmetini yapiyor. Her seyi de açik. Devletin denetimi gözetimi açik. Her sey gözünün önünde olan yapilan hizmetlere baktiginizda. Siz buna hakkinda herhangi bir savcinin iddiasi olmayan birine çete diye hitap ederseniz ona karsi büyük bir haksizlik yaparsiniz” kendi ifadelerine iliskin sunlari söyledi:

“O konusmami hiç gündemden düsürmüyorlar. Terör örgütü FETÖ/PDY’nin o zaman terör örgütü olduguna dair bir mahkeme karari yok. Bir baska sey yok. Türkiye’de hiçbir kimse FETÖ’ye terör örgütü dememis. Sadece bizim dönemde degil, bizden önce cumhurbaskanligi yapmis merhum (Süleyman) Demirel, hayatta olan Sezer, merhum Özal ve basbakanlarin hepsi, önceki bakanlarin hiçbiri terör örgütü dememis. Hiçbir parti genel baskani da dememis. Hiçbir partinin temsilcisi de dememistir. Ilk defa FETÖ/PDY’ye, önce Hashasi, sonra legal görünümlü illegal yapilar, sonra FETÖ/PDY silahli terör örgütü diyen basbakan, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dir. Bunlarin altinda da MGK üyesi olarak benim imzam vardir. Serefle attigim bir imzadir.”

“Ben FETÖ’yü yargidan silen, FETÖ ile mücadeleyi en üst dizeyde yapan adamim”

Bakan Bozdag, 25 Aralik 2013’te Adalet Bakani oldugunu hatirlatarak, “Ben FETÖ’yü yargidan silen adamim. FETÖ ile mücadeleyi en üst dizeyde yapan adamim. Bakan olduktan sonra HSK’deki herkesin görevine son veren kanunu getirdik. 15 Temmuz’dan önce, 17-25 Aralik ile birlikte FETÖ’ye karsi hem hukuk yoluyla hem de hukuk içinde yöntemle mücadeleyi baslatmisiz. Banka Asya ile yargi bir karar vermis. FETÖ’nün terör örgütü kimligi ortaya çikmis, orada gidip kapinin önünde durup savunanlar terör örgütü irtibatlandirilmiyor ama daha hiçbir vasif yokken konusulmus bir söz getirilip yapistiriliyor. Samanyolu TV, Zaman Gazetesi ile ilgili süreçler islerken de öyle. Kapilarinda kim durdu? Simdi KHK’lilari iade edecegiz. KHK’lilar kimler? Onlar da FETÖ ile iltisak, irtibat içinde oldugu degerlendirilerek kamudan uzaklastirilanlar. Simdi bunu söyleyen baska yerde olacak, ben baska yerde olacagim” diye konustu.



“O sözlerim o dönemde söylenmis sözlerdi, keske söylememis olsaydim”

Bakan Bozdag, 15 Temmuz 2016’da söylediklerinin 2011 yilinda söyledikleri gibi sosyal medyada yer almadigindan yakinarak, “Biz terör örgütü vasfi çiktiktan sonra ‘FETÖ terör örgütüdür’, ‘Fetullah Gülen terörist basidir’, ‘Vatanimiza, milletimize, dinimize, devletimize ihanet etmis hain oglu haindir’, ‘Bütün ekibiyle beraber Amerika’ya usaklik yapiyor’ demisiz ve bunu görüp tavir koymusuz. O sözler o dönemde söylenmis sözler. Ama keske söylememis olsaydim. O günün sartlari içerisinde terör örgütü vasfi ortada olmadigi için söyledim. Birisi suç islemeden siz onun hakkinda olumlu bir sey söylediniz. Sonra geldi birini vurdu. Katil dediginizde, gitti terör eylemi yapti, terörist dediginizde geldi Meclisi bombaladi, 251 vatandasimizin sehit olmasinda eli. 2 bin 191 vatandasimizin yaralanmasina vesile oldu. Gazi Meclisimizi ve özel harekatimizi bombaladi. Biz bunlari gördükten sonra, ‘terör örgütüdür, haindir bunlar, bölücüdür bunlar, bunlarin basi da terörist basi Gülen’dir dedigimizde, 2011’deki alip alip koyacaksiniz. Bizim yaptigimiz ortada. Bizim abdestimizden süphemiz yoktur” dedi.



“Sizi davet ediyorlar bir dernege, o dernegin üyesi mi oluyorsunuz?”

FETÖ ile mücadeleyi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde yürüttüklerini söyleyen Bakan Bozdag, “Çok net söylüyorum: Eger Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koydugu cesur irade olmasaydi bu mücadele basariyla yürütülemezdi. Biz onun liderliginde bu mücadeleyi yürüttük. Benim ölümüm için bu alçaklar beddua seansi yaptilar. Ben FETÖ ile hiçbir zaman yan yana olmus degilim. Toplantilarina o dönemde herkes gitti. Sizi davet ediyorlar bir dernege, o dernegin üyesi mi oluyorsunuz? Biz hukuk içinde mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA