ABD'den Rusya'nin Ukrayna'ya Yönelik Füze Saldirilarina Kinama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, ABD’nin Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik bugün düzenledigi füze saldirilarini siddetle kinadigini açikladi.

ABD'den Rusya'nin Ukrayna'ya Yönelik Füze Saldirilarina Kinama


Rusya’nin Ukrayna topraklarina düzenledigi füze saldirilari ABD tarafindan kinandi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan yaptigi yazili açiklamada, ABD’nin Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik bugün düzenledigi füze saldirilarini siddetle kinadigini belirterek, baskent Kiev’de ve baska kentlerde füzelerin konut binalarini vurdugunu ifade etti.

Dünya liderlerinin Endonezya’daki G20 Zirvesi’nde insanlarin yasamlari ve geçim kaynaklari için büyük önem tasiyan konulari tartismak üzere bir araya geldigini hatirlatan Sullivan, Rusya’nin ise bu sirada Ukraynalilarin hayatlarini tehdit ettigini ve Ukrayna’nin kritik altyapisini yok ettigini vurguladi. Sullivan, “Bu Rus saldirilari yalnizca Putin’in savasinin istikrarsizlastirici etkisine iliskin G20 içindeki endiseleri derinlestirmeye hizmet edecek” dedi.

ABD’nin her zaman Ukrayna halkinin yaninda oldugunu vurgulayan Sullivan, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna’ya hava savunma sistemleri dahil her türlü destegi saglayamaya devam edecegini açikladi.

Kaynak: İHA