PAÜ'de 'Gençlik Ve Inanç Egilimleri' Ele Alindi
Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ), Uluslararasi 21. Yüzyilda Gençlik ve Inanç Egilimleri Sempozyumu özel oturumlari çerçevesinde gerçeklestirilen konferanslar ilgi topladi.
11-12 Kasim 2022 tarihlerinde PAÜ Ilahiyat Fakültesi ve Islami Ilimler Enstitüsü’nün Denizli Valiligi, Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçeklestirilen Uluslararasi 21. Yüzyilda Gençlik ve Inanç Egilimleri Sempozyumu özel oturumlari çerçevesinde gerçeklesen Prof. Dr. Cagfer Karadas, Arastirmaci-Yazar Taskin Koçak, Prof. Dr. Ahmet Rumeli ve Prof. Dr. Ismail Hakki Aydin’in konferanslari ilgi topladi. Sempozyumun özel oturumlarindan ilki, 11 Kasim 2022 tarihinde Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Uludag Üniversitesi, Ilahiyat Fakültesi, Kelam Anabilim Dali ögretim üyesi Prof. Dr. Cafer Karadas’in “gençlerle bas basa” soru-cevap etkinligi ile basladi.
Sempozyum özel oturumlarinin ilki arastirmaci yazar Taskin Koçak’in “Metaverse ve Din” konulu konusmasi ile devam etti. Koçak sözlerine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a bu sempozyuma vesile olduklari için tesekkürlerini sunarak basladi.
Arastirmaci-Yazar Taskin Koçak, Sanal Gerçeklik (VR) Tarihi ve Gelisen Teknoloji konulu konusmasinda ilk olarak fiziki alem ve meta alemin beraberliginden bahsetti. “Dünya ve egitim çok farkli yerlere gidiyor. Bildigimiz klasik egitim sistemi kalkiyor” diyerek egitim düzeninin 2030’lu yillarda degisebilecegine vurgu yapti.
Sempozyumun ikinci özel oturumu, Prof. Dr. Ahmet Rumeli’nin “Iki Medeniyet” adli konferansi ile devam etti.
Prof. Dr. Rumeli, Batinin Müslüman cografyasinda yapmis oldugu zulümlere dikkat çekerken, kurdugu taseron ve vesayetçilerle dünyayi hegemonyasi altinda tutmaya çalistigindan bahsetti. Konusmasinin devaminda 600-1600 yillari arasinda Avrupa’nin “karanlik çag” sürecini yasadigini ifade eden Prof. Dr. Rumeli Islam’in huzur ve baris medeniyeti oldugunun altini çizdi. Rumeli sunumunda ayrica Bati medeniyetinin ilmi Dogu medeniyetinden aldigini vurguladi.
Konusmasinda Prof. Dr. Rumeli, Mevlevi ayinindeki (sema) semazenlerin semazenbasi etrafinda dönerken ayni zamanda kendi etrafinda döndügünü anlatarak bunun elektronlarin atom çekirdegi etrafinda dönmesi olayiyla ayni oldugunu dile getirdi. Konusmasinin bu noktasinda Rumeli, simdiye kadar elektronlarin içinin kesfedilemedigini ve bunun kesfedilmesi noktasinda fizikçilere arastirmalar yapmalari için çagrida bulundu. Konusmasinin ilerleyen kisminda Prof. Dr. Rumeli; “Çagdas uygarlik düzeyini yakalamanin, gerçek anlamda bagimsiz ve güçlü olmanin yolu bilim ve teknolojiden geçmektedir. Bunun da kaynagi üniversitelerdir” diyerek üniversitelerin önemine dikkat çekti.
Sempozyumun son özel oturumunda PAÜ bir duayeni misafir etti
12 Kasim 2022 tarihinde PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yilmaz Kongre Kültür Merkezi’nde gerçeklesen ve Prof. Dr. Ismail Hakki Aydin’in “Uzaydan Beyine Nöronal Seyahat” konulu konusmasina yogun katilim oldu. Prof. Dr. Ismail Hakki Aydin konusmasina egitimin önemine dikkat çekerek basladi.
Bir insanin 32 hücresinden sadece 10 tanesini kontrol etmeyi basarirsa dünyayi degistirmenin söz konusu olacagini belirten Prof. Dr. Aydin, yapilan zebra baligi ve fare deneylerini anlatarak buna örnekler verdi. Aydin, son yillarda yapilan çalismalardan söz ederek yedigimiz her seyin genetik yapimizi degistirdigini, hatta çocuklarimizin bile genetik düzenini degistirebilecegini ifade etti.
“Frekans savaslari olacak.”
Prof. Dr. Aydin günümüz teknolojileri ile önümüzdeki yillarda frekans savaslarinin yapilabilecegine degindi. “Amerika’da yapilan robot sinek fabrikalarinda silahlar evlere teslim ediliyor. Önümüzdeki yillarda nükleer savas degil de frekans savaslari olacak. Çünkü nükleer savas hem yer alti hem de yer yüzü olmak üzere her seyi mahvediyor. Biz insanlar frekanslardan meydana gelmisiz, her insanin frekansi DNA’sina kaydedilmistir ve farklidir. Bu sinekler de insanin frekansini alip ona özel silahlar hazirliyor” diyerek yeni nesil bir savasin nasil olabileceginden bahsetti.
Prof. Dr. Ismail Hakki Aydin’in konusmasi sorulara yanit vermesi ile devam etti. Sempozyumun son özel oturumu Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’in Prof. Dr. Ismail Hakki Aydin’a hediye takdim etmesiyle sona erdi. 11-12 Kasim 2022 tarihleri arasinda gerçeklesen Uluslararasi 21. Yüzyilda Gençlik ve Inanç Egilimleri Sempozyumu, konuklarin Laodikeia Antik Kenti’nde düzenlenen Sokak Lezzetleri Festivali’ne katilmasi ile sona erdi.