ABD Ve Rusya'nin Istihbarat Baskanlari Ankara'da Bir Araya Geldi

ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Baskani Bill Burns ve Rusya Dis Istihbarat Servisi Baskani Sergey Naryshkin, Ankara’da bir görüsme gerçeklestirdi.

ABD Ve Rusya'nin Istihbarat Baskanlari Ankara'da Bir Araya Geldi
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Baskani Bill Burns ve Rusya Dis Istihbarat Servisi Baskani Sergey Naryshkin’in Türkiye’de bir araya geldigini aktardi. Ankara’da gerçeklestirilen görüsmede, nükleer risk ve Rusya’da tutuklu bulunan ABD vatandaslari ele alindi. Burns’ün "herhangi bir müzakere yürütmedigini" vurgulayan yetkili, “Ukrayna’daki savasin çözümünü tartismiyor. Rusya’nin nükleer silah kullanmasinin sonuçlari ve stratejik istikrara yönelik riskler hakkinda bir mesaj veriyor. Ayrica haksiz yere gözaltina alinan ABD vatandaslarinin davalarini da gündeme getirecek” dedi.

ABD’nin Burns’ün ziyaretinden önce Ukrayna’ya görüsme hakkinda bilgi verdigini de sözlerine ekleyen yetkili, "Temel ilkemize siki sikiya bagliyiz; Ukrayna olmadan Ukrayna hakkinda hiçbir seyi görüsmeyiz" dedi.

Ankara’daki görüsme, Rusya’nin 24 Subat’ta Ukrayna’ya yönelik baslattigi saldirilardan bu yana ABD-Rusya arasinda bilinen ilk üst düzey temas oldu.
Kaynak: İHA