Isitme Engelli Çiftin Nikah Sahitleri De Isitme Engelli Arkadaslari Oldu

İçel’in Silifke ilçesinde isitme engelli Mehmet Yilmaz, isaret diliyle sosyal medyadan tanistigi kendisi gibi isitme engelli Kübra Kan ile nikah masasina oturdu. Genç çiftin nikah sahitligini ise yine isitme engelli arkadaslari yapti.

Isitme Engelli Çiftin Nikah Sahitleri De Isitme Engelli Arkadaslari Oldu
Silifke Belediyesi engelli kadrosunda çalisan Mehmet Yilmaz, Batmanli Kübra Kan ile sosyal medyadan 28 Temmuz’da tanisip arkadas oldu. Telefonun kamerasindan isaret diliyle anlasan çift, bir süre arkadaslik yapti. Yilmaz’in 3 Eylül tarihinde Silifke’den Batman’a gitmesi ile ilk kez yüz yüze görüsme firsati bulan çift evlenme karari aldi. Annesinin evlenmelerine karsi çikmasi üzerine kaçarak evlenme karari alan Kübra Kan, Silifke’ye geldi. Silifke Belediyesi Evlendirme Memurluguna basvuran çift, isitme dili tercümani Sebile Özdemir’in tercümanliginda evlendi. Çiftin sahitleri ise yine kendileri gibi isitme engelli arkadaslari Muhammet Arslan, Yahya Arslan, Belediye Baskan Yardimcisi Eyüp Aslan ve Aydin Tömbül oldu.

Oglunun evlenmesinden dolayi mutlu oldugunu söyleyen Aliye Yilmaz, “Allah herkesin evladina mutluluk nasip etsin” dedi.

Ilk kez isitme engelli bir çiftin nikahini kiymaktan mutlu oldugunu ifade eden Silifke Belediye Baskani Sadik Altunok ise, “Mehmet kardesimiz bizim ayni zamanda belediye personelimiz. Onlarin nikahini kiymaktan son derece mutlu oldum. Allah onlara vatana ve millete hayirli evlatlar getirmelerini nasip etsin. Bir ömür boyu mutlu olsunlar” dedi.

Nikah töreni sonrasi çiftç davul zurna esliginde eglendi.
Kaynak: İHA