FÜ'de '84. Ölüm Yil Dönümünde Atatürk' Konferansi

Elazig’da Firat Üniversitesi (FÜ) tarafindan ‘84. Ölüm Yil Dönümünde Atatürk’ konulu konferans düzenlendi.

FÜ'de '84. Ölüm Yil Dönümünde Atatürk' Konferansi
FÜ Rektörlügü tarafindan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 84. yildönümü nedeniyle ‘84. Ölüm Yil Dönümünde

Atatürk’ konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda Saat 09.05’te saygi durusunda bulunulmasiyla baslayan konferansa, Rektör Yardimcilari fakülte dekanlari, ögretim üyeleri, bölüm baskanlari ve ögrenciler katildi.

Konferans öncesi Türk Dili ve Edebiyati bölümü ögrencileri tarafindan Atatürk’ü anlatan siirler okundu. Konferansa konusmaci olarak katilan Insani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Ögretim üyesi Prof. Dr. Rahmi Doganay, Mustafa Kemal Atatürk’ün, siyasi, kültürel, ekonomik, toplumsal ve hukuksal alanda yapmis oldugu inkilaplarla sadece Türk tarihinde degil, dünya tarihinde de iz birakmis ender liderlerden biri oldugunu belirtti.

Firat Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bilal Üstündag, “Bugünler Atatürk’ü ve silah arkadaslarini anlamak için bir vesiledir. Fakat bizler içinde hiçbir zaman geçmisi unutmadan hafizalarimizi tazeleyerek muasir medeniyetler seviyesine çikip ülkemizi ilelebet payidar kilmak için üstümüze düsen sorumlulugu hatirlamaktir” dedi.

Kaynak: İHA