Yasar Kemal Ile 1987 Yilinda Tanisti, Hayati Degisti

Yasar Kemal ile 1987 yilinda tanisan ve okuma-yazmayi cezaevinde ögrenip yazar olan Mehmet Emin Gül, kitaplarini Cumhurbaskanina takdim etmek istiyor.

Yasar Kemal Ile 1987 Yilinda Tanisti, Hayati Degisti
İçel’in Tarsus ilçesinde yasayan 54 yasindaki yazar Mehmet Emin Gül, 1987 yilinda tesadüfen tanistigi yazar Yasar Kemal’den sonra hayati degisti. Hiç okuma yazma bilmeyen Gül, girdigi cezaevinde okuma yazma ögrendi. Okur yazarlik belgesini cezaevinde alan Gül, ilk kitabi Macir Ali’yi kaleme aldi.

Gül “Kitabimi cezaevinde yazdim. Bir kismini cezaevinde yazdim bir kismini da cezaevinden çiktiktan sonra yazdim. 2014’te Sanliurfa’da birinci baskisini yaptim. 2015’te ikinci baskisi Istanbul’da yaptim. Suanda yazdigim kitaplarda var ama piyasada yayimlanmamis. Taslak olarak hazirladigim 5-6 kitap daha var. Okuma yazmayi cezaevine ögrendim” dedi.

Yasar Kemal’le tanismasindan sonra hayatinin degistigini söyleyen Mehmet Emin Gül, “O gün Yasar Kemal bana 2 kitap hediye etti, okuma merakim basladi.

Cezaevine girdim, orada okuma yazma ögrendim. Çiktiktan sonra 2 kitap yazdim, kitabimin iyi tanitamadim. Tek hayalim Cumhurbaskani sayin Recep Tayyip Erdogan’a kitaplarimi vermek istiyorum. Insallah görüsmek imkani olur. Cumhurbaskanimiza bir de siir yazdim” seklinde konustu.

Gül’ün siirinin bir dörtlügü söyle:

“’Sen rahat ol uzun adam, bu milletin gönlünde tahtin var, Tenceresi kaynayan yasli ninenin duasi var, sabah camiye giderken yol üstü simit alan 65 yas üstü dedenin duasi var. Pazara giden teyzenin engelli çocuguna harcadigi parada Allah’a açilan elde sana okunan duasi var.”
Kaynak: İHA