VEDAS, Enerji Altyapisini Güçlendiriyor

Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS) Hakkâri Il Müdürlügü, hizmet kalitesini artirmak amaciyla gerçeklestirdigi yatirim, bakim ve onarim çalismalarini sürdürüyor.

VEDAS, Enerji Altyapisini Güçlendiriyor
Il genelinde gerçeklesen çalismalar hakkinda açiklama yapan VEDAS Hakkari Il Müdürü Mehmet Salih Eroguz, bu yil özellikle bakim ve onarim çalismalari için ciddi bütçeler ayirdiklarini söyledi.

Eroguz, “Bu çerçevede il merkezi, ilçeler ve kirsal bölgelerimizdeki sebeke unsurlarimizin tek tek kontrollerini yaparak ihtiyaç duyulan noktalarda gerekli bakim ve onarim çalismalarimiz gerçeklestirdik” dedi.

Bölgede kis mevsiminin çetin geçtigini vurgulayan Eroguz, “Mevsim sartlarina bagli olusan arizalari en aza indirmek için gerekli tüm tedbirlerimizi aldik. Yatirim çalismalarimiz bünyesinde verimliligi düsen ve ekonomik ömrünü tamamlayan sebeke elemanlarini yeniledik. SCADA ile uyumlu yeni dagitim merkezleri insa ettik. Küçük ek tesis çalismalarimiz çerçevesinde vatandaslarimizdan gelen talepler basta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluslariyla muhtarlarimizdan gelen enerji taleplerini karsiladik. Yola uzak güzergahlardan agaç direklerle geçen hatlarimizi yol güzergahina tasiyarak bu hatlarimizi demir ve beton direklerle güçlendirdik. Hizmet kalitesini artiran ve tüketici memnuniyetine öncelik gösterdigimiz çalismalarimizi gece gündüz sürdürüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA