Pamukkale Teknokent'te Uygulamali Patent Egitimi Verildi

Pamukkale Teknokent’te düzenlenen uygulamali patent egitimine katilan firma temsilcileri, sertifika ve belgeleri törenle verildi.

Pamukkale Teknokent'te Uygulamali Patent Egitimi Verildi


Marka uzmani Irfan Can Isikli tarafindan verilen egitim, Pamukkale Teknokent konferans salonunda düzenlendi.

Firma yetkililerinin katildigi egitimde patent, faydali model, marka ve tasarim tescilleri nedir, neyi korur, patent almak hangi durumlarda gerekli, hangi durumlarda degil, patent alma kriterleri, patent ve faydali model süreci, yurtdisi süreçleri ve hazirlik islemleri gibi konular ele alindi.

Bulus, bulusçu, fikir ve fikir ürünleri kavramlarina deginilen egitimde fikir ürünlerinin nasil korunacagi hakkinda bilgilendirmelerde bulunan Irfan Can Isikli, Fikirlerin yasal olarak korunamayacaginin, yalnizca fikir ürünlerinin yasal olarak korunabildiginin altini çizdi. Bir bulus için patent almanin her zaman en iyi yol olmayabilecegine, izlenebilecek alternatif yollara ve nelerin bulus olup olamayacagi konularina deginildi.

Egitimin devaminda patent basvuru islemleri esnasinda büyük önem tasiyan yenilik, bulus basamagi, asikardik ve taleplerin çerçeveleri ile ilgili olarak örnekler üzerinden tartismalar yapildi. Ardindan tarifname hazirligi ve talep takiminin nasil planlanmasi gerektigi hususunda katilimcilar bilgilendirildi. Patent basvurusunda en güçlü korumanin elde edilebilmesi için ön arastirmanin, tarifnamenin ve taleplerin hazirlanmasinin önemi örneklerle vurgulandi.

Egitimin son kisminda katilimcilara çesitli patent basvurularinin sekilleri verildi.

Katilimcilar, bu sekillerde yer alan teknik özelliklerden yola çikarak, Patent arastirma sitelerinde patent ön arastirmasi gerçeklestirdi. Daha sonra bir Türk kahvesi makinesinden yola çikarak katilimcilarla birlikte ürün hakkinda örnek talep takimi olusturuldu. Gün boyunca devam eden egitimde katilimcilara uygulamali patent egitim sertifikasi verilerek etkinlik tamamlandi.

Pamukkale Teknokent bünyesinde gerçeklestirilen egitimle ilgili konusan Pamukkale Teknokent Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Ismail Ovali, Ar-Ge ve Tasarim Merkezleri için bu tür egitimlerin farkli alanlarda devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA