Kanada, 3 Yil Içinde 1 Milyon 450 Bin Göçmen Kabul Edecek

Kanada is gücü kitligini hafifletmek ve yaslanan is gücünü dengelemek amaciyla önümüzdeki 3 yil içinde 1 milyon 450 bin göçmene kapilarini açmaya planliyor.



Kanada, is gücü kitligini hafifletmek ve yaslanan is gücünü dengelemek amaciyla harekete geçti. Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaslik Bakani Sean Fraser yaptigi açiklamada, Basbakan Justin Trudeau’nun hükümetinin 2023’te 465 bin, 2024’te 485 bin ve 2025’te 500 bin olmak üzere toplam 1 milyon 450 bin göçmenin ülkeye kabul edilmesinin hedefledigini aktardi. Söz konusu göçmenlik hedefi ile Kanada nüfusunda yüzde 4’lük artis bekleniyor. Kanada’nin daha fazla insana ihtiyaci oldugunu aktaran Fraser, “Göç bizim yaptigimiz bir sey degil. Biz kimiz?” ifadelerini kullanarak, "Bu yilin göçmenlik plani, isletmelerin ihtiyaç duyduklari isçileri bulmalarina yardimci olacak, Kanada’yi uzun vadeli basarimiza katkida bulunacak bir yola sokacak. Siddet, savas ve zulümden kaçan savunmasiz insanlara yönelik önemli taahhütlerde bulunmamiza izin verecek" dedi.



Geçtigimiz yillarda, Kanada’nin uyguladigi açik kapi göçmenlik politikasi, nüfusunun G7 ülkeleri arasinda en hizli sekilde büyümesine yardimci oldu. Ancak bazi göçmenler, Kanada hükümeti onlari bir tür “ucuz is gücü” olarak kullanmakla suçlarken, birçogu hala kendi becerilerine ve niteliklerine uygun is bulma konusunda zorluklarla karsi karsiya olduklarini ifade etti.



Geçtigimiz agustosta Kanada’da isçi arana 958 bin 500 açik pozisyon vardi

Kanada, özellikle ticaret ve saglik gibi sektörlerde is gücü sikintisi ile mücadele ediyor. En son is verilerine göre, geçtigimiz agustos ayinda Kanada’da isçi aranan 958 bin 500 açik pozisyon ve 1 milyon issiz var. Issizlerin çogu, bu açik pozisyonlari doldurmak için gerekli becerilere sahip degiller veya ülkenin dogru bölgelerinde yasamiyorlar.
Kaynak: İHA