1300 Rakimli Hasan Dagi Yamaç Parasütü Tutkunlarinin Mekâni Oldu

Çengeller köyünde bulunan ve kus uçusu 50 kilometreye varan mesafede havada kalma imkâni sunan bin 300 rakimli Hasan Dagi, termik akisi ve essiz dogasiyla yamaç parasütçülerin ilgi odagi oldu.

1300 Rakimli Hasan Dagi Yamaç Parasütü Tutkunlarinin Mekâni Oldu


Bilecik’in Gölpazari ilçesinde yamaç parasütü meraklilarinin yillardir mesken tuttugu bin 300 metre yükseklige sahip Hasan Dagi, Bursa, Kütahya, Ankara, Afyonkarahisar, Sakarya, Kocaeli, Istanbul ve Eskisehir gibi çevre illerden gelen yamaç parasütçüye ilgi odagi oluyor. Çengeller köyüne 6 kilometre uzakliktaki Hasan Dagi’nda bu yil ilki düzenlenen ’Havacilik ve Yamaç Parasütü’ festivali düzenlendi.

Gölpazari Belediyesi destekleriyle düzenlenen festivale birçok ilden yamaç parasütçüsü katilirken, 60 parasüt sporcusu, 600 metreye kadar yükselip, uçus yapti.

"Termik yükselme için de uygun bir yer. Inis alani da çok güzel"

Afyonkarahisar’dan etkinlige katilan Ozan Ceylan, "Ilk sorti uçusumu biraz önce yaptim. Burasi take-offtu çok güzel, kalkis için çok uygun. Termik yükselme için de uygun bir yer. Inis alani da çok güzel. Yaklasik 60’a yakin pilot gördüm ben çevre illerden. Insallah bundan sonra da devami gelir" dedi.



"Gençlerimizin de egitim alip bu sporla ugrasmalarini istiyoruz"

Nedim Küçük ise, yamaç parasütü pilotu oldugunu, 10 yildan beri Hasan Dagi’na uçusa geldiklerini anlatarak, "Bölgenin gençlerine ayni zamanda meslek teskil etsin, havaciligi sevsinler diye buraya kamp alani yaptim. Bu kampin burada olmasi dolayisiyla bu sene Gölpazari Belediyemizin destegi ile ilk festivalimizi gerçeklestirdik. Oldukça güzel ve hareketli geçti. Belediye baskanimiz bunun bir ilk oldugunu ve bunun devaminin gelecegi konusunda bize taahhütlerde bulundu, ümitlendirdi. Bütün yamaç parasütü sevenleri buraya bekliyoruz. Gençlerimizin de egitim alip bu sporla ugrasmalarini istiyor ve bekliyoruz. Burasi çok güzel bir alan. Dogayla bas basa. Gökçeler ve Hasan Dagi bu bölge açik söyleyeyim, görülmesi ve yasanmasi gereken heyecanlara gebe. Hepinizi bekliyorum. Bu güzellikte birlikte uçalim" dedi.

Öte yandan 3 gün süren etkinlikte profesyonel ekstrem sporcularin yani sira çevre illerden birçok turist aktiviteleri izlemek ve eglenmek için kamplarini kurarak bu heyecana ortak oldu. Etkinlikte, tandem parasüt uçusunun yani sira Insansiz Hava Araçlari tanitimlari, paramotor, IHA simülasyon gösterileri ve çesitli aktiviteler renkli görüntülere sahne oldu.
Kaynak: İHA