Rusya Açiklamasi 'Ekim Ayi Itibariyle Bryansk, Kursk Ve Belgorod Bölgeleri'ne Saldirilar Artti'

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ekim ayi itibariyle Ukrayna tarafindan Rus topraklarina yapilan saldirilarda sayisal olarak artis kaydedildigini açiklayarak, "Ekim ayi itibariyle Bryansk, Kursk ve Belgorod Bölgeleri’ne saldirilar artti" dedi.



Rusya-Ukrayna Savasi, Kirim Köprüsü’ndeki patlamanin ardindan daha da alevlenirken, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna tarafindan Rus topraklarina yapilan saldirilarda artis görüldügü belirtti.

FSB tarafindan yapilan yazili açiklamada, Rusya’nin Ukrayna sinirlarindaki bölgelerine roket ve insansiz hava araçlariyla saldirilar düzenlendigi aktarilarak, "Ekim ayinin basindan bu yana Ukraynali olusumlar tarafindan Bryansk, Kursk ve Belgorod Bölgeleri’nin yerlesim alanlarina yapilan saldirilarda sayica artis kaydedilmistir. Bu bölgelerdeki 32 yerlesim alanina son bir hafta içinde MLSR, havan topu, roket ve IHA’lar ile 100’den fazla saldiri düzenlenmistir" denildi.

Ukrayna’nin bu saldirilari sirasinda ölü ve yaralilarin da bulundugu bilgisi verilen açiklamada, "Geçtigimiz hafta Ukrayna topraklarindan yapilan saldirilarda yerel sakinlerden 1 kisi öldü aralarinda çocuklarinda bulundugu 5 kisi yaralandi" ifadeleri kullanildi. Rus istihbarati ayrica, Ukrayna’nin saldirilari sirasinda 2 elektrik trafosu, 11 konut, 2 yönetim binasi ve 8 sinir kontrol noktasinin hasar gördügünü belirtti.

Kaynak: İHA