Liseli Ögrencilerden Yerli Teknolojiye Katki

Liseli ögrenciler, yerli teknolojiye katki saglamaya devam ediyor. Dünyada yalnizca dört ülkenin üretebildigi ‘Elektronik Kart Ariza Tespit Cihazi’ Iskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan ilk kez yerli ve milli imkanlarla üretildi.

Liseli Ögrencilerden Yerli Teknolojiye Katki


Ankara’daki Iskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, dünyada yalnizca dört ülke tarafindan üretilebilen ‘Elektronik Kart Ariza Tespit Cihazi’ üretti. Cihazin üretiminden arzina kadar geçen süre zarfinda ögretmen ve ögrenciler üstün gayret sarf etti. 6 tester olarak bilinen ariza tespit cihazin hem dokunmatik ekranli hem de ekransiz modeli üç yillik Ar-Ge çalismasi da tamamlanarak hazirlandi. Amerika Birlesik Devletleri’nde üretilen cihazdan 10 kat daha az maliyetle üretilen ‘Elektronik Kart Ariza Tespit Cihazi’ savunma sanayi firmalarinda da yaygin olarak kullaniliyor. Söz konusu cihazi kullanabilenler ise nitelikli personel olarak istihdam ediliyor.

‘Elektronik Kart Ariza Tespit Cihazi’ savas uçagi, radar gibi üst seviye elektronik cihazlardan kombi, buzdolabi, televizyon, telefon, otomobil elektronik kartlarina kadar tüm cihazlarin arizalarini bularak en kisa sürede sorunun çözülmesine yardimci oluyor. Özellikle üretim krizi ve tedarik zincirinin aksamasi durumlarinda atil durumda olan degerli elektronik cihazlarin tekrar kullanilabilir hale getirilmesinde en önemli etkeni saglayacaktir olan ‘Elektronik Kart Ariza Tespit Cihazi’ yeni solunum cihazlarinin üretilemedigi pandemi döneminde ülkemizde bulunan arizali solunum cihazlarinin onarilarak tekrardan kullanilabilir duruma getirilmesini sagladi.
Kaynak: İHA