Kültürler Bulusmasi Gibi Sünnet Dügünü

Manisa’nin Kula ilçesinde uluslararasi ticarette önemli bir marka haline gelen Çeçen Mermer’in sahibi Ahmet Öksüz’ün ogullari için düzenledigi sünnet merasimi renkli görüntülere sahne oldu. Gündüz programinda sünnet çocuklari ve davetliler mehteran takimi esliginde sehir turu atarken, aksam programinda da yaren ekibi ve kafkas gösterileri katilimcilar tarafindan ilgiyle izlendi.

Kültürler Bulusmasi Gibi Sünnet Dügünü
Kula ilçesine bagli Hamidiye Mahallesi’nde hizmet veren ve uluslararasi ticarette önemli bir marka haline gelen Çeçen Mermer’in sahibi Ahmet ve esi Cemile Öksüz, ogullari 5 yasindaki Hüseyin Hilmi ve 12 yasindaki Abdülhakim için sünnet merasimi düzenledi.

Yurt disindan uluslararasi ticarette önde gelen firma sahiplerinin de katildigi sünnet merasiminde, 30 kisilik Turgutlu Istiklal Mehteran Takimi’nin gösterisi de büyük begeni topladi. Kula’nin örf ve adetleri dolayisiyla mehteran takimi esliginde sünnet çocuklari ilçe merkezinde gezdirilirken, sünnet merasimi de renkli görüntülere sahne oldu.

Sünnet merasiminin aksam programi ise yogun bir katilimla gerçeklesti. TOME Dügün Salonu’nda ikram edilen yemegin ardindan baslayan merasimde, TGRT Haber Programcisi Emekli Müftü Hasan Yavas dua etti. Kuran-i Kerim tilavetinin ardindan Cemile-Ahmet Öksüz çifti sünnet çocuklari Hüseyin Hilmi ve Abdülhakim ile salona giris yapti. Turgutlu Istiklal Mehteran Takimi’nin gösterisiyle baslayan programda, katilimcilar ve mehter takimi uzun süre marslar söyledi.

Büyük bir coskuya ev sahipligi yapan merasim sahipleri de mehteran takimi esliginde söylenen marslara katildi.

Mehter takiminin ardindan sahne alan Kula’nin en eski yaren ekibi olan Kula Yaren Ekibi de bir gösteri yapti. Pasabeyi, Harmandali, Aydin Zeybegi ve Gerizlerbasi zeybeklerini oynayan yarenler, daha sonra Kula’ya özgü türküleri seslendirdi. Yurt içinden ve yurt disindan yüzlerce misafirin katildigi sünnet merasiminde, Kula’nin tanitimi da yapilmis oldu.

Yaren ekibi gösterisinin ardindan da kafkas ekibi sahne aldi. Hareketli parçalarla sünnet merasimine katilan misafirlere unutulmaz bir gece yasatan kafkas ekibi, sergiledigi performanslarla büyük begeni topladi. Kula’da nadir rastlanan bir organizasyona imza atan kafkas ekibi, uzun süren gösterisinin ardindan katilimcilari kendine hayran birakti.

Programa katilan Türkiye Gazetesi Dagitim Direktörü Yusuf Yalçin, sünnet çocuklarina hediye takarak sünnet sahipleri Cemile ve Ahmet Öksüz çiftini kutladi.

Sünnet merasimi dolayisiyla Kula’nin örf, adet ve geleneklerini tanitma firsati bulduklarini dile getiren sünnet çocuklarinin kirvesi Çeçen Mermer Genel Müdür yardimcisi Ubeydullah Ildeniz; " Yegenlerimiz Abdülhakim ve Hüseyin Hilmi Öksüz’ün sünnet merasimlerini gerçeklestiriyoruz. Bu sayede uzaktan ve yakindan, gerekse yurt disindan katilan misafirlerimizin ayaklarina saglik. Davetimize icabet eden herkese çok tesekkür ederiz. Bu sünnet merasimi nedeniyle de disaridan gelen misafirlerimize Kula’nin örf, adet ve geleneklerini de tanitmis olduk. Emegi geçen bütün herkese, icabet eden herkese çok tesekkür ederiz, herkesin ayaklarina saglik. Herkesin çocuklarinin mürüvvetlerini de görmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandi.

Çeçen Mermer Sahibi Ahmet Öksüz ve esi Cemi Öksüz’ün evlatlari Hüseyin Hilmi ve Abdülhakim için düzenledigi gece programina, Türkiye Gazetesi Dagitim Direktörü Yusuf Yalçin, Türkiye Gazetesi Manisa Bölge Temsilcisi Baharettin Altuntas, TGRT Haber Programcisi Emekli Müftü Hasan Yavas, siyasiler, kamu kurum ve kurulus baskanlari, daire amirleri ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA