Ilkadim'a 3 Bin 750 Litrelik Çöp Konteynerleri

Samsun’un Ilkadim Belediyesi, hayata geçirdigi yeni sistem çöp konteyner uygulamasi ile daha temiz ve yasanabilir bir ilçe hedefliyor. Belediye Baskani Necattin Demirtas, 3 bin 750 litrelik çöp konteynerlerinin kapasitesinin fazla oldugu için araç ve personel tasarrufu sagladigini söyledi.

Ilkadim'a 3 Bin 750 Litrelik Çöp Konteynerleri
Ilkadim Belediyesi tarafindan ilçe genelindeki ana caddeler ve sehir merkezi basta olmak üzere 3 bin 750 litrelik yeni nesil yer üstü çöp konteynerleri ile çöp toplama sistemini modernlestirdi. Uygulama çerçevesinde sehir merkezinde dikey yapilasmanin yogun oldugu bölgelerde 250 adet yeni nesil yer üstü çöp konteynerlerini belirli noktalara yayan Ilkadim Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, ilçenin dört bir yaninda gece gündüz devam eden temizlik hizmetlerinin daha hizli, akici olmasinin yani sira halk sagligini korumak, koku ve görüntü kirliligini engellemek amaciyla çalismalarina devam ediyor. 47 mahalle muhtarinin görüs ve önerileri dogrultusunda belirlenen noktalarina konan modern kapakli yer üstü çöp konteynerleri Ilkadimlilar tarafindan begeniyle karsilandi.

“250 yeni nesil çöp konteyneri ilçemizin sokaklarinda”

Yeni nesil çöp konteynerleri hakkinda bilgiler aktaran Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Ilkadim Belediyemiz yeni hizmet ve yatirimlarina devam ediyor. Bu hizmetlerden birisi de yeni nesil çöp konteynerleri uygulamasi. Su an için bu hizmete ana cadde ve bulvarlarimizdan basladik, 500 tane yeni nesil çöp konteyneri temin ettik. Konteynerlerimizi bulvar ve insan yogunlugunun fazla oldugu yerlesim alanlarina konmasinda öncelikle yer verdik. 3 bin 750 litrelik bu çöp konteyneri, içi galvanizli disi plastik daha olarak daha çevreci bir konteynerimiz. Bu konteynerlerin içinin temizlenmesi konusunda da araç temin ettik. Kaldirim genisligi uygun olan büyük cadde ve bulvarlarda bu sisteme su anda 250 taneyle basladik. Bunu peyderpey artiracagiz. Projemizin maliyeti yaklasik 2 buçuk milyon kadar. Bunu niye yaptik? Bu daha çevreci bir konteyner. Bu konteynerlerin kapasitesi daha genis oldugu için araç ve eleman tasarrufu sagliyor, zamandan tasarruf sagliyor. Daha önceki konteynerlerde üç elemana ihtiyaç varken bu konteynerlerde tek elemanla bu is götürülüyor. Ayrica diger konteynerlerimiz 400 litrelik ve 700 litrelikti. Bu yeni konteynerler onlardan kat ve kat daha çok hacme sahip. Daha az sayida konteyneri daha az, seyrek bir sekilde koyuyoruz. Bu yeni yenil konteynerleri bosaltirken eski 5 konteynerin içini temizlemis gibi oluyoruz. Dolayisiyla bu durum bize personel ve akaryakit tasarrufu sagliyor” dedi.



“Hijyen konusunda daha önde”

Çevreci konteynerlerin getirdigi faydalardan da bahseden Baskan Demirtas, “Ayni zamanda bu yeni konteynerler yine elle degmeden çalistigi için hijyen konusunda da daha önde. Hasereyle mücadele noktasinda kapakli oldugu için çok fazla mücadeleye ihtiyaç gerektirmiyor. Yapisal özelligi sayesinde sahipsiz sokak hayvanlarinin çöpleri dagitmasi gibi bir durumda söz konusu degil ve dolayisiyla çevre kirliligi olmuyor. Bu konteynerler için temin ettigimiz vinçli kamyonumuzla da bunlarin içi temizlenmis oluyor. Bu yeni konteynerler vatandaslarimizi riske sokmamak adina temassiz çöp atimi imkani sagliyor Elle dokunmadan ayak sistemiyle vatandasimiz çöpünü içeriye atabiliyor. Tek kapakli olarak üretilen yeni yerüstü çöp konteynerleri; hem manuel olarak elle açilabiliyor hem de ayak basma mekanizmasiyla el degmeden temassiz bir sekilde çöpün atilmasini sagliyor. Ilkadim’in hem görsellik anlaminda, hem tasarruf anlaminda hem de daha islevsel hijyenik bir çöp toplama sistemiyle bulusturduk. Ben hayirli ugurlu olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA