THY Uçaginin Lastigi Patlamisti... Hatay Havalimani Uçus Trafigine Kapatildi

Türk Hava Yollari’nin (THY) Istanbul-Hatay seferini yapan uçagin inisi sirasinda lastiginin patlayip alev almasi nedeniyle uçagin kaza kirim mahallinden tahliyesinin planlandigi bu nedenle Hatay Havalimani pistinin 24 saat süreyle notamlanarak uçus trafigine kapatildigi bildirildi.

THY Uçaginin Lastigi Patlamisti... Hatay Havalimani Uçus Trafigine Kapatildi
Hatay Valiliginden yapilan açiklamada, Istanbul-Hatay seferi yapmak üzere saat 02:50 siralarinda Istanbul’dan kalkis yapan Türk Hava Yollarina ait TK 2256 isimli uçagin saat 03:11’de Hatay Havalimanindaki 04 pistine inisi esnasinda tekerleri patlayip alev aldigi belirtildi.

Açiklamada, "Yapilan incelemeler neticesinde, bahse konu uçagin, pistin basindan itibaren yaklasik olarak 2000b metresinde gövde bütünlügü bozulmadan durdugu ve pilotun olayi kule ve Apron Birimi Arff Sefligine anons etmesi üzerine Arff Birimi ve diger görevli birimler olaya 35 saniyede müdahale ettigi tespit edilmistir. Uçakta bulunan 105 yolcu ve 6 kabin personeli sorunsuz olarak uçaktan tahliye edilmistir.

Akabinde Arff Birimi sogutma islemini belli bir süre devam etmis olup, suan uçagin kaza kirim mahallinden tahliyesi planlanmaktadir. Yasanan bu olaydan dolayi havalimanimizin pisti 24 saat süreyle notamlanarak uçus trafigine kapatilmis olup, pistin tekrardan uçus trafigine açilmasi için çalismalar ilgili birimlerce hizla devam etmektedir.
Kaynak: İHA