ABD'den Ukrayna'ya 625 Milyon Dolarlik Ek Askeri Yardim

ABD Baskani Joe Biden, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile yaptigi telefon görüsmesinde, ABD’nin Ukrayna’ya 625 milyon dolarlik ek askeri yardim yapacagini bildirdi. Son yardim paketi ile ABD’nin Ukrayna’ya yönelik askeri yardimlari 17,5 milyar dolari asmis oldu.

ABD'den Ukrayna'ya 625 Milyon Dolarlik Ek Askeri Yardim


ABD’nin Ukrayna’ya yönelik askeri yardimlari devam ediyor. Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, ABD Baskani Joe Biden ile Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin telefonda görüstügü aktarilarak, Biden’in ABD’nin Rusya’nin Ukrayna topraklarindaki ilhaklarini asla tanimayacaginin altini çizdigi ifade edildi.

Açiklamada, “Baskan Biden, bugün HIMARS topçu sistemleri, mühimmat ve zirhli araçlar dahil olmak üzere ek silah ve teçhizati içeren yeni bir 625 milyon dolarlik güvenlik yardim paketinin saglanmasi da dahil olmak üzere, Rus saldirganligina karsi kendisini savundugu sürece Ukrayna’yi desteklemeye devam etme sözü verdi” denildi.

Baskan Biden’in ABD’nin Rusya’nin Ukrayna topraklarindaki ilhakina destek saglayan herhangi bir kisi, kurulus veya ülkeye ciddi yaptirimlara uygulamaya hazir oldugu belirtilen açiklamada, Biden’in Istanbul’da imzalanan anlasmayi memnuniyetle karsiladigi ifade edildi. Açiklamada ayrica, Biden’in Ukrayna’nin özgürlügü ve demokrasisi için uluslararasi girisimlerinin devam ettigini kaydettigi aktarildi.

ABD’den Ukrayna’ya 22’nci askeri yardim paketi

ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada ise, söz konusu yardim paketinin Agustos 2021’den bu yana Ukrayna’ya saglanan 22’nci askeri yardim paketi oldugu belirtilerek, söz konusu yardim paketinin ABD Savunma Bakanligi envanterlerinden saglanacagi aktarildi. Açiklamada, Ukrayna’ya yönelik toplam ABD askeri yardiminin 17,5 milyar dolari astigina dikkat çekildi.
Kaynak: İHA