Yönetmen Erdal Kara Ödüllü Filmini Köycegizli Ögrencilerle Bulusturdu
Mugla’nin Köycegiz ilçesinde Yönetmen-Yazar Erdal Kara, Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü Okur-Gezer-Yazar Projesi çerçevesinde Toparlar Ortaokulu ve Ilkokulu ögrencilerini ödüllü filmiyle bulusturdu.

Kisa Film Sunumu ve Öykü Çözümleme adli etkinlik çerçevesinde ögrenciler 12-13 Ekim 2022 tarihinde Hindistan’in Kalküta sehrinde yapilan Uluslararasi Film Festivali’nde 2021 Yilinin ve Dünyanin “En Iyi Egitim Kisa Filmi” ödülü kazanan “Yasam Kulübesi” adli kisa filmini, filmin yönetmeni Erdal Kara ile birlikte izlediler. Filmi büyük bir ilgiyle izleyen çocuklar ve ögretmenleri, filmin bitiminde söylesi yapmak için sahneye çikan filmin senaristi ve yönetmeni Erdal Kara’yi coskuyla karsiladilar.
Ayni zamanda filmin senaryosunun da yazari olan Erdal Kara; "Yasam Kulübesi filmiyle hem özel gereksinimli bireylerin yasamlarindaki engellerin asilmasinda toplumsal farkindalik olusturmak istedim hem de yasamin güçlüklerinin yasamimizda “Yasam Ögretmendir" mesaji verip sanatin ve kitaplarin çocuklar için dönüstürücü gücüne deginmek istedim. Ödüllü egitim filmimizin Mugla Il Milli Egitim Müdürlügünün Okur-Gezer-Yazar projesi çerçevesinde gösterilmesi amaciyla projeye davet edilmis olmamdan dolayi mutluluk duydum. Bu etkinliklerimiz ilgili proje çerçevesinde Mugla’nin diger ilçelerindeki çocuklarla bulusmaya devam edecek. Projeyi hazirlayan ekibe ve okullarinda konuk olarak agirlayan koordinatör ögretmen ve idarecilerimize tesekkür ederim” dedi.
Yönetmen-Yazar Erdal Kara bulusmasi, çocuklarin filmlerle ilgili ilgi çekici yorum ve sorularinin ardindan, imza günü etkinligiyle sona erdi.
