Onkolojide Tedavi Gören Çocuklar Için Düzenlenen 29 Ekim Etkinliginde Duygu Dolu Anlar Yasandi

Eskisehir’de motosiklet dernegi üyelerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami için düzenledigi etkinlikte kanser tedavisi gören çocuklar ziyaret edildi. Etkinlikte dogum günü kutlanan minik Sila ise gözyaslarina hakim olamadi.

Onkolojide Tedavi Gören Çocuklar Için Düzenlenen 29 Ekim Etkinliginde Duygu Dolu Anlar Yasandi
Eskisehir 222 Motosiklet Dernegi ve AKUT Arama Kurtarma Dernegi gönüllüleri, bu kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Osmangazi Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar için bir araya geldi. Yaklasik 50 motosiklet ile konvoy olusturan ekip, onkoloji servisi önünde toplandi. Tedavi gören çocuklari yalniz birakmamak için bir araya gelen motosiklet tutkunlari, yanlarinda getirdikleri hediyeleri çocuklara teslim ettikten sonra hastane bahçesinde dev Türk bayragi açarak Istiklal Marsi’ni okudu. Dernek üyeleri, odalardaki çocuklarin isimlerini tek tek sayarak bayrami kutladilar. Tedavi gören çocuklardan birinin dogum günü oldugunu ögrenen ekip, megafon yardimiyla minik Sila’ya seslendi. Camdan el sallayarak karsilik veren minik Sila ise gözyaslarina hakim olamadi.

“Biz bunu misyon edindik, motosiklet camiasini da isin içine kattik”

Eskisehir 222 Motosiklet Dernegi Baskani Gürkan Güler, milli bayramlarda kanser tedavisi gören çocuklari yalniz birakmamaya çalistiklarini söyledi.

Iki yil önce kendi ogluna da kanser teshisi koyuldugunu belirten Güler, “Onkolojide tedavi gören kan kanseri çocuklarimiz, köy okullarinda okumakta zorlanan çocuklarimiz, yetistirme okullarindaki çocuklarimiz olsun hepsine yardim etmeye çalisiyoruz. Sadece motosiklet degil, onun disinda da sorumluluklarimiz var. Bundan iki yil önceye kadar lösemili çocuklar ve kan kanseri çocuklari duyuyorduk ve yardimlar yapiyorduk. Ancak iki yil önce o zamanlar 16 yasinda olan ogluma bu hastanede kanser teshisi kondu. Yaklasik iki ay kadar ailecek bir travma geçirdik. Uzun bir süreç tedavi süreci, çok zor. Su anda ikinci yilini doldurmasina bes ay kaldi, sükürler olsun degerleri iyiye dogru gidiyor. Biz bunu misyon edindik, motosiklet camiasini da isin içine kattik. Tedavi gören çocuklarimizin yalniz kalmamalari için sürekli onlarin ihtiyaçlarini gideriyoruz. Milli günlerde onlari yalniz birakmiyoruz. Bu sekilde Cumhuriyet Bayrami’nda da onlara destek olmaya çalisiyoruz” dedi.



“Önümüzdeki bayramlarini birlikte disarida kutlamak için özellikle söz verdiler”

Düzenlenen etkinlik hakkinda konusan AKUT Arama Kurtarma Dernegi Baskani Ahmet Araci ise, “222 Motor Dernegi’yle beraber bu tür projelerde görev aliyoruz. Ögrenci kulüplerimizle beraber de sadece arama kurtarma faaliyetleri degil, bu tür sosyal etkinliklerde de destek veriyoruz. Bugün burada olmaktan da çok onur duyduk. Bugünün bir özelligi de buradaki kardeslerimizden Sila Nur 18 yasina girmis. Dogum gününü disaridan da olsa kutladik, onun da mutlu olduguna inaniyorum. Onlardan da bir söz aldik. Önümüzdeki 23 Nisan, 19 Mayis ve 29 Ekim bayramlarini onlarla birlikte disarida kutlamak için özellikle söz verdiler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA