Iki Arkadas Kendi Imkanlariyla Açtiklari Merkezde Ögrencilere Destek Çikiyor

Diyarbakir’da iki arkadasin kendi imkanlariyla açtigi sahaf merkezi, ögrenciler için ücretsiz kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenliyor.

Iki Arkadas Kendi Imkanlariyla Açtiklari Merkezde Ögrencilere Destek Çikiyor
Yenisehir ilçesinde çesitli kurs ve etkinliklerin düzenlendigi sahaf merkezi, 2 yildir ögrencilere ücretsiz hizmet veriyor. Merkezi kendi imkanlariyla açtiklarini söyleyen 27 yasindaki Arda Kaya, pandemi sonrasi sahaf açma karari aldiklarini belirtti.

Merkezin sadece sahaftan ibaret olmadigini söyleyen Kaya, burada kurs ve söylesi gibi etkinliklerin de düzenlendigini ifade etti.

“Açilis sürecinde sadece kendi bütçemizle mekani açtigimiz için zorlandik” diyen Kaya, “Yavas yavas kendimizi buralara getirdik. Her attigimiz adimda sevenimiz ve arkadaslarimiz daha da ilerlemeye basladi.

Bize deger veren, burayi önemseyen insan sayisi daha çok artti. Biz de bunu görünce daha çok bir aile ortami olusturmaya çalistik. Zaten buraya verdigimiz Reynal ismi de gören ve hisseden kisi oldugu için bu ortami temsil ediyor” dedi.

Amaçlarinin dil, din ve irk ayrimi yapmadan, insani ayirmadan herkese esit sekilde sicak ortam olusturmak oldugunu belirten Kaya, “Bunlari yaparken de ayrica yetenegi olan insanlari ön plana çikarip Diyarbakir’daki ögrenci ve halkina güzel bir mekan kazandirmak. Bunlarin hepsini kendi imkanlarimizla yapiyoruz. Bugüne kadar burada sinema, tiyatro, felsefe günleri yaptik. Bunlarin yaninda baglama, el isi ve satranç kursu gibi etkinlikler düzenliyoruz. Örnegin ilkokul ögrencilerimiz mevcut. Bu ögrencilere merkezimiz içerisinde bütün içecekler ücretsiz. Belli günlerde araliklarla yazar ve sairler çagiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kaya, “Olusturdugumuz aile havasi çok güzel düzeyde gidiyor. Bazen ögrenciler bize önerilerde bulunuyor. Olabildigince bu önerileri degerlendiriyoruz. Diyarbakir’a böyle bir mekan kazandirdigimiz için çok mutluyuz” dedi.

Dicle Üniversitesi’nde Halkla Iliskiler ve Tanitim Bölümü’nde okuyan Ezan Kaya ise, sürekli kitap okumak için merkeze geldigini söyledi.

Kültürün akici oldugu bir merkez oldugunu belirten Kaya, “Arkadaslarimla burayi kesfettik. Buraya geldigimizde genelde kurs ve kitaplarla ilgileniyoruz. Ögrenci oldugumuz için derslerimize burada güzel bir sekilde çalisabiliyoruz. Bos kalan vakitlerimizi genelde sahaf odasinda degerlendiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA