Fethiye'de 'Yasam Için Yaris' Kosusu Düzenlendi

Mugla’nin Fethiye ilçesinde, bölgeye yerlesen Ingilizlerin de katilimiyla kanser hastalarina yardim ve bu konudaki arastirmalara katki için "Yasam Için Yaris" kosusu düzenlendi.

Fethiye'de 'Yasam Için Yaris' Kosusu Düzenlendi
Etkinlik öncesi Beskaza Meydani’nda toplanan katilimcilar, kanserden hayatini kaybedenler için bir dakikalik saygi durusunda bulundu. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünden starti verilen yarista, yaslari 7 ile 80 arasinda degisen sporcular, 5 ve 10 kilometrelik parkuru tamamlayabilmek için mücadele etti.

Kanser hastalarina yardim amaçli Fethiye Kaymakamligi, Fethiye Turizm Tanitim Kültür Çevre ve Egitim Vakfi (FETAV) öncülügünde düzenlenen etkinlige, çogunlugu Ingiliz 350 kisi katildi.

Etkinlikte Fethiye Kaymakami Alper Balci ile esi ve Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Resit Yigit de mücadele etti. Etkinlik sorumlusu Pinar Urav, yaptigi açiklamada, bu yil yarisin yedincisinin düzenlendigini ve amacin farkindalik olusturmak oldugunu söyledi.



Etkinlikten elde edilen gelirin Fethiye Devlet Hastanesi onkoloji bölümüne bagislanacagini ifade eden Urav, maddi durumu iyi olmayan kanser hastalarina da yardim edilecegini kaydetti.

Yaris sonunda, kategorilerinde dereceye girenlere madalya, tüm yarisçilara da katilim belgesi verildi.

Kaynak: İHA