Denizli Büyüksehir Belediyesi 146 Yasinda

Denizli’de 30 Ekim 1876 yilinda kurulan belediye teskilatinin 146. yildönümü törenle kutlandi. 1876’da baslayan yürüyüsün kesintisiz bir sekilde bugünlere geldigini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, “Onurlarin en büyügü bu sehre hizmet etmektir” dedi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi 146 Yasinda


Denizli’de 30 Ekim 1876’dan bu yana hizmet veren belediye teskilatinin 146. yildönümü törenle kutlandi. Denizli Valiligi önündeki Atatürk abidesinde düzenlenen törene Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakami Adem Uslu, önceki dönem Belediye Baskani Hasan Gönüllü, Ali Marim, Ali Aygören ile Ali Dartanel’in oglu Sinasi Dartanel, davetliler ve vatandaslar katildi.

Atatürk abidesine çelenk koyulmasinin ardindan saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okunmasiyla baslayan törende Büyüksehir Belediyesi Halk Oyunlari Toplulugu gösterisi sergilendi. Baskan Zolan törenin açilis konusmasinda, belediye teskilatinin kurulusundan bugüne emek veren belediye baskanlari, meclis üyeleri ve tüm çalisanlari yad etti. Geçen yil vefat eden önceki dönem Belediye Baskani Ali Dartanel ile Agustos ayinda vefat eden önceki dönem Belediye Baskani Ziya Tikiroglu’na rahmet dileyen Baskan Zolan, Denizli’ye yaptiklari hizmet ve çalismalari nedeniyle sükranlarini sundu.

"Tas üstüne tas koymaya devam ediyoruz"

Belediye Baskanliginin büyük bir gurur kaynagi oldugunu ifade eden Baskan Zolan, “Bu makamda hizmet etmis olmak ayri bir onur ve gurur. Denizli’deki hemserilerime çok tesekkür diyorum. Çünkü onurlarin en büyügü bu sehre hizmet etmektir. Bu sehirde, belediye baskani olmaktir. Allah’ima hamdolsun bu da bize nasip oldu. Biz de her geçen gün tas üstüne tas koymaya, hizmet etmeye, insanlarimizin taleplerini karsilamak için gece gündüz çalismaya devam ediyoruz” diye konustu.

Denizli’nin kendisine has güzelliklerini ve Büyüksehir Belediyesinin yatirimlarini anlatan Baskan Zolan, “Denizli’miz her geçen gün ileriye, güzellige dogru gidiyor. Tabiî ki bu gidiste bas aktör, basrol, Denizli Büyüksehir Belediyemizin çalismalari ve gayretleridir. Emek veren herkese, meclis üyelerimize, çalisma arkadaslarimiza ve tabiî ki bizlere güvenip bu göreve getiren tüm vatandaslarimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Huzurlu sehir Denizli”

Denizli’nin huzurlu ve mutlu bir kent olmasinin ilk öncelikleri oldugunu dile getiren Baskan Zolan, “Birinci hedefimiz huzurlu bir sehir. Denizli’miz huzurlu bir sehir olsun istiyoruz. Huzurun, birlikteligin, kardesligin olmadigi yerde basarinin gelmesi, ilerlemek mümkün degil. Onun için önce huzur, birlikte olmak ve ayni hedefe birlikte kosmaktir” ifadelerini kullandi. Cumhuriyet’in 99. kurulus yildönümünü bir kez daha kutlayan Baskan Zolan, söyle konustu: “Basta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaslarini, ömrünü bu ülkeye vakfetmisleri ve tüm sehitlerimizi minnet ve sükranla aniyorum. Mekanlari cennet, ruhlari sad olsun.” Denizli Büyüksehir Belediyesinin milletin hizmetinde olmaya devam edecegini vurgulayan Baskan Zolan, “Milletimizin taleplerini karsilayacak, hiçbir ayirim yapmaksizin herkesi kucaklayacak. Yolumuz daim olsun, nice yillara insallah” diye konustu.



Törenin ardindan Baskan Zolan ve beraberindekiler ebediyete irtihal eden belediye baskanlarinin mezarlarini ziyaret ederek dua okudu.
Kaynak: İHA