Çocuklar Jimnastik Ile Tanisiyor

Tepebasi Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisleri, Anaokulu Jimnastik Projesi çerçevesinde çocuklarin jimnastik ile tanismalarina ev sahipligi yapiyor.

Çocuklar Jimnastik Ile Tanisiyor
Tepebasi Belediyesi, kentte yasayan çocuklarin spor ve saglik dolu etkinlikler ile yetismesine katki saglamayi sürdürüyor. Eskisehir Egitim Dernegi ve Eskisehir Özel Anaokullari Dernegi is birliginde düzenlenen ve ücretsiz olarak gerçeklestirilecek Anaokulu Jimnastik Projesi de basladi.

4-6 yas özel anaokulu ögrencilerinin jimnastik ile spora baslamalarini tesvik etmek amaciyla hayata geçirilen proje çerçevesinde ögrenciler, Yunus Emre Spor Tesisleri’nde jimnastik sporu ile tanisiyor. Sirintepe Mahallesi’nde hizmete kazandirilan Yunus Emre Spor Tesisleri bünyesinde hizmet veren jimnastik salonu, bu branstaki boslugu dolduruyor. Sagladigi pek çok fayda ile dikkat çeken jimnastigin, kentteki en ugrak noktasi haline gelmeyi basaran Yunus Emre Spor Tesisleri’nde, çocuklar saglikli ve nezih bir ortam içinde spor yapiyor. Jimnastik, çocuklarin bedensel ve zihinsel gelisime katkisi, durus bozukluklarinin düzelmesi, sosyal faydalari ve bireylerin kendilerine güven kazanmasi gibi özellikleri ile dikkat çekiyor.

“Çocuklarimiz saglikla yetisiyor”

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, tesiste jimnastik yapan ögrencileri ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgiler aldi. Yunus Emre Spor Tesisleri’nin kentteki en önemli spor merkezlerinden biri olduguna deginen Baskan Ataç, “Eskisehir’de hayata geçirilen en büyük spor yatirimlarindan biri olan tesisimizde, uzman egitmenler gözetiminde jimnastik ile tanisan çocuklarimiz, bedenlerinin fiziksel yapisini güçlendirirken diger yandan da çeviklesiyor. Çocuklarimizin esnek ve saglikli bir vücut yapisina sahip olabilmeleri için en uygun spor dallarindan bir tanesi olan jimnastik için Eskisehir’de büyük bir tesis eksikligi vardi. 2018’de hizmete açtigimiz bu tesiste çocuklarimiz, nezih ve güvenli bir ortamda saglikla spor yapiyor. Çocuklarin spor egitimi ve ahlakini küçük yaslarda almasini çok önemsiyoruz ve bunun için çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA