Ardahan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu Düzenlendi

Ardahan Valiligi Cumhuriyetin 99’uncu yil dönümü vesilesiyle resepsiyon düzenledi.

Ardahan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu Düzenlendi
Resepsiyona Ardahan Valisi Hüseyin Öner esi Zehra Mine Öner, Ardahan Garnizon Komutan Vekili Albay Veli Altinay, Belediye Baskani Faruk Demir, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Karabulut, protokol üyeleri, sehit aileleri, gaziler ve davetlilerin katildigi törende Cumhuriyetin 99’ncu yili anisina pasta kesildi.

Törende konusan Vali Hüseyin Öner, "Asra yaklasan tarihiyle milletimizin kültüründe iyice kök salan Cumhuriyet, tarihimizdeki en önemli zihniyet ve hukuk degisimlerinden biridir." dedi.

Vali Öner konusmasina söyle devam etti:

"Büyük Atatürk ve silah arkadaslarinin bizlere emanet ettigi bu güzel vatan, insanlik onuruna en çok yakisan Cumhuriyet Rejimi ile süslendikten sonra bugünlere gelinceye kadar, ülkemiz sanayi, üretim, turizm, sosyal hayat ve benzeri birçok alanda çok önemli gelismeler kaydetmistir. Cumhuriyet ve Demokrasimizin milletimize açtigi yeni ufuklar ve insanimizin gayretleri ile insallah Avrupa da ve Dünya da çok daha fazla söz sahibi olacagiz. Bize bugünlerin onurunu yasatan Cumhuriyete sahip çikip, onun getirdigi degerlerin kiymetini bilecegiz, gelecek nesillere Cumhuriyet sevgisi asilayacagiz. Cumhuriyete ve Vatana hizmeti geçen herkesi, basta Devletimizin ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Atatürk olmak üzere, tüm sehitlerimizi, rahmetle ve saygiyla ve tüm gazilerimizi minnet ve sükranla aniyoruz. Cumhuriyet coskusunu sizlerle paylasmaktan, fazilet rejimi Cumhuriyetin bir ferdi ve bu ülkenin bir vatandasi olma onurunu tasimaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duydugumu ifade ederek, Cumhuriyet Bayraminizi bir kez daha kutluyor, hepinizi saygiyla selamliyorum."
Kaynak: İHA