Çameli Tarihini Yeniden Sekillendirecek Sempozyum Için Geri Sayim Basladi

DENIZLI – Çameli Sempozyumu, ilçenin cografi, kültürel, turizm, sosyoekonomik yapisi ve kalkinma modelleri basliklari altinda uzman akademisyenler tarafindan 5 ile 8 Ekim 2022 tarihlerinde 4 gün boyunca anlatilacak.

Çameli Tarihini Yeniden Sekillendirecek Sempozyum Için Geri Sayim Basladi


Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) Çameli Sempozyumu tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantiya, Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan ve uzman akademisyenler katilim sagladi. Baskan Arslan, ilçenin varligini sürdürebilmesi, gelisebilmesi, gelecegi için farkli hedefler belirleyebilmesi gibi birçok önemli unsur için sahip oldugu potansiyelin farkina varmasi onu en iyi sekilde degerlendirmesi, yönetmesi gerektigini belirtti.



Yaptigi arastirmalar sonucu Denizli genelinde sempozyum düzenlenmeyen birkaç ilçe kaldigini ve bu ilçelerden birisinin de Çameli olduguna dikkat çeken Baskan Arslan, "Bu eksikligi gidermek için yola çiktik. Tamamen Çamelili olan ve konularinda uzman akademisyenlerden olusan sempozyum komitesi ile birlikte yola çiktik. Çameli Sempozyumu, Çameli ilçesinin sahip oldugu potansiyeli, birikimi gün yüzüne çikartmasi için önemli bir firsat olacaktir. Ilçemizin tarihi, kültürel yapisi, kültürel miraslari, konumu, iklimi, dogasi, insan kaynagi gibi daha birçok zenginligi barindirmasi, arastirmacilar için de önemli firsatlar ve çalisma alanlari sunmaktadir. Çameli ilçesi gelisip varligini sürdürdügü sürece sempozyuma verilecek bilimsel katkinin degeri de giderek artacaktir. Çameli ilçesi için ilk defa yapilacak olan bu sempozyumun, gelecekte yapilacak bilimsel çalismalara isik tutup ulusal ve uluslararasi anlamda ön plana çikartmasi amaçlanmistir” dedi.



“Çameli’nin gelecegi için önemli bir adim attik”

Sempozyumla ilgili bilgi veren Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Sempozyumla Çameli’nin gelecegi için önemli bir adim attik. Ilçenin tüm degerlerini ekonomiye tasiyarak ortaya bir kalkinma modeli çikaracagiz. Tüm vatandaslarimizi 5-6-7 ve 8 Ekim tarihlerinde gerçeklesecek Çameli Sempozyumuna bekleriz. Çameli Sempozyumu 5 Ekim 2022 Çarsamba günü Çameli Hayri Dev Kültür Merkezinde baslayacak. 6-7 Ekim 2022 tarihlerinde ise Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yilmaz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam edecek olan sempozyumda ilçenin cografya, nüfus, tarim, hayvancilik, tarih, egitim, kültür, turizm, sosyoekonomik yapi ve kalkinma modelleri gibi basliklar altinda uzman akademisyenler tarafindan anlatilacak. Sempozyumda 8 Ekim 2022 Cumartesi günü Çameli ilçesinde tanitim gezisi düzenlenecek” diye konustu.



"Sempozyumda açiklanacak bildirilerle Çameli tarihinin yeniden sekillenecegini düsünüyoruz" diyen Baskan Arslan, sempozyumda açiklanacak bildirilerin genelden farkli olarak sempozyumun ardindan kitap haline getirilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA