Beykoz Belediyesi Çevre Kirliligine Ve Atiklara Karsi Dikkat Çekti

Beykoz Belediyesi, doga ve çevreyi korumaya yönelik farkindalik olusturmak amaciyla yeni bir projeye imza atti. “Bir karton bardagin degil, bir fincan kahvenin hatiri vardir” isimli proje için Beykoz sahilinde bir etkinlik düzenlendi.

Beykoz Belediyesi Çevre Kirliligine Ve Atiklara Karsi Dikkat Çekti


Beykoz Belediyesi çevre kirliligi ve insan atiklarina karsi dikkat çekmek amaciyla bir proje baslatti. Beykoz Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü ve Beykoz Konseyi Gençlik Meclisi isbirligi ile düzenlenen “40 Yil Atigimiz Degil, Hatirimiz Kalsin” baslikli etkinlik ile Beykozlular Beykoz sahilinde bulustu. “1 Karton Bardagin Degil, 1 fincan kahvenin hatiri vardir” sloganiyla düzenlenen etkinlikte, kupa bardagini alarak etkinlik alanina gelen vatandaslara kahve ikrami yapildi. Belediye tarafindan baslatilan projede, kullan at plastik ve karton bardaklardan vazgeçip, atik miktarinin önlenmesine dikkat çekmek amaçlandi.

“Çok anlamli bir proje baslattilar”

Etkinlik alaninda konusan Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, “Arkadaslarimizla birlikte, gönüller bir atiklar ayri olsun diyoruz. Beykoz Kent Konseyi Gençlik Meclisinin organize etmis oldugu ve bizimde destekledigimiz çok anlamli bir proje. Dogayi kirletmemek, kaynaklari tasarruflu, az kullanmak, geriye dönüsümü mümkün olan atiklari dönüstürebilmek. Bu anlamda bir farkindalik olusturmak için kent konseyinde gençlik meclisindeki genç arkadaslarimiz çok anlamli bir proje baslattilar. Bu sebeple buradayiz” dedi.

Kaynak: İHA