Tunceli'de 'Eren Abluka Sonbahar-Kis-4 Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu' Baslatildi

Içisleri Bakanliginca, Tunceli’de 548 personelin katilimiyla ‘Eren Abluka Sonbahar-Kis-4 Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu’ baslatildi.

Tunceli'de 'Eren Abluka Sonbahar-Kis-4 Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu' Baslatildi
PKK terör örgütünü ülke gündeminden çikarmak ve bölgede barindigi degerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadiyla Tunceli’de, ‘Eren Abluka Sonbahar Kis-4 Tunceli- Ovacik-Mercan Sehit Jandarma Uzman Çavus Burak Tortumlu Operasyonu’ baslatildi. Tunceli ve Erzurum Jandarma Bölge Komutanliklari koordinesinde Tunceli ve Erzincan Il Jandarma Komutanliklarinca müsterek icra edilen operasyonda; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden olusan 548 personel 44 operasyonel timin görev aldigi belirtildi.

Bakanlik tarafindan operasyon ile ilgili yapilan açiklamada, “Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldirilmasina yönelik yürütülen Eren Abluka Sonbahar-Kis Operasyonlari, halkimizin destegi ile inançli ve kararli bir sekilde basari ile devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA