Tekirdag Tarihi Valilik Binasi Hizmet Vermeye Basladi Açiklamasi Ilk Misafir Istanbul Valisi Oldu

Bir süredir restorasyona giren Tekirdag’in tarihi valilik binasi hizmet vermeye baslarken, tarihi valilik binasinin il misafiri Tekirdag’in eski Valisi ve suan ki Istanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu. Vali Yerlikaya, Tekirdag Valisi Aziz Yildirim’i ziyaret ederek, yenilenen binanin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Tekirdag Tarihi Valilik Binasi Hizmet Vermeye Basladi Açiklamasi Ilk Misafir Istanbul Valisi Oldu
Yaklasik 2 yildir restorasyona giren Tekirdag’in Tarihi Valilik Binasindaki çalismalar tamamlanirken, valilik birimleri tarihi binaya tasinmaya basladi.

Tarihi valilik binasinin ilk misafiri ise Istanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu. Yerlikaya, Tekirdag Valisi Aziz Yildirim’i makaminda ziyaret etti. Ziyaret sirasinda Vali Yerlikaya Valilik Seref Defteri’ni imzaladi ardindan Vali Yildirim ve Vali Yerlikaya bir süre görüstü.

Akabinde Vali Yerlikaya ve Vali Yildirim, bir süredir restorasyonda olan ve geçtigimiz günlerde hizmet vermeye baslayan Tarihi Valilik Binasi’ndaki birimleri gezdi.

Vali Yildirim ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade ederek Vali Yerlikaya’ya tesekkür etti. Vali Yerlikaya’da restorasyonu sona eren Tarihi Valilik Binasi’nin kente ve valilik için hayirli olmasini temenni etti.

Vali Yerlikaya’ya ziyaretleri sirasinda Istanbul Il Jandarma Komutani Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas, Marmara ve Bogazlar Bölge Komutani Tugamiral Tayfun Pasaoglu eslik etti.

Vali Yerlikaya Tekirdag’da Valilik yaptiktan sonra önce Gaziantep sonrasinda ise Istanbul Valisi olmustu.
Kaynak: İHA