Sonbahar Renklerine Bürünen Tunceli'de Doga, Görsel Sölen Sunuyor

Tunceli’nin Pülümür ilçesi sonbaharda adeta görsel bir sölen sunuyor. Ilçedeki ormanlarin içinde yürüyen dogaseverler, bir yandan bol oksijen alirken diger yandan doganin tadini çikariyor.

Sonbahar Renklerine Bürünen Tunceli'de Doga, Görsel Sölen Sunuyor
Tunceli’nin Pülümür ilçesi Türkiye’de sonbahar mevsiminin en iyi yasandigi yerlerden biri olarak biliniyor. Özellikle Aydinlar köyü ve Çobanyildizi mevkii, doga fotografçilari ile dogaseverlere, mese, kavak, ceviz, badem, çam, karaagaç ve yemis agaçlarinin farkli tonlardaki renkleriyle adeta bir görsel sölen sunuyor. Köye gelenler, ormanlik alanda bir yandan bol oksijenli havayi solumanin keyfini yasarken diger yandan da bol bol fotograf çekerek manzarayi karelerine yansitiyor.

’’Sonbahari hissedebilecegimiz en güzel noktalardan birindeyiz’’

Arkadas ekibiyle Çobanyildizi mevkiine geldiklerini belirten Yakup Ayvazoglu, ’’Burasi, sonbahari tamamen hissedebilecegimiz en güzel noktalardan birisi. Özellikle mese agaçlari oldugu için sari yapraklari yerlerde. Doganin renk cümbüsünü bize hissettiriyor. Ekibimizde çok mutlu. Hep birlikte geziyoruz. Doganin hissini tam olarak yasiyoruz” dedi.

Suat Aktas ise ’’Bizim bir gezgin gurubumuz var. Bu dogayi sürekli geziyoruz, yazin daglara geldik. Bu dönemde orman oldugu için bu bölgeye geldik. Dag kavaklari ve mese oldugu için son baharda muhtesem görüntü sunuyor. Bu dönemde herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim. Çok kolay bir parkur. Insanlarin zorlanmayacagi bir bölge. Herkese tavsiye ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA