Sifir Atik Egiticilerin Egitimi Programi Yapildi

Osmaniye Belediyesi, Sifir Atik Projesi’nin kentte yayginlastirilmasi ve farkindaligin artirilmasi amaciyla Egiticilerin Egitimi Programi düzenledi.

Sifir Atik Egiticilerin Egitimi Programi Yapildi
Sifir Atik Egiticilerin Egitimi Projesi çerçevesinde sifir atik uygulamalarinin sürekliliginin saglanmasi amaciyla düzenlenen egitim programi Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü ortakliginda Ahmet Sekip Ersoy Kültür Merkezinde yapildi.

“Amacimiz sifir atik ailesi olmak” diyen Belediye Baskan Yardimcisi Hacer Burcu Yüceer, “Atiklarimizi kontrol altina almak, gelecek nesillere temiz ve gelismis bir sehir ile yasanabilir bir dünya birakmak amaciyla bu egitim programini düzenlemis bulunmaktayiz. Bu noktada çocuklarimizin projelere katilim saglamasi, uygulamalarin gelecek nesillere tasinmasi açisindan sifir atik ve çevre bilinci konusunda en büyük etki alani okullarimizdir. Ögrencilerimizde sifir atik kültürü olusturmak ve bu kültürü davranisa dönüstürerek hayatlari boyunca bu bilinç ile hareket edecek nesiller yetistirmeyi siz ögretmenlerimizin destegi ile yapabiliriz. Osmaniye’mizde sifir atik, geri dönüsüm ve çevre konusunda birçok çalismalar yapmakta ve daha yasanabilir bir Osmaniye için çalismaktayiz” dedi.

Konusmalarin ardindan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü’nde görevli Çevre Mühendisi Adem Özyurt “Sifir Atik Bilgi Sistemi”, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hüseyin Küçük ve Çevre Mühendisi Alparslan Gizlice ise belediye tarafindan yürütülen sifir atik uygulamalari hakkinda bilgiler veren sunum gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA