Rektör Çiftçi; 'Saglik Bilimleri Kampüsümüzün Ihalesini Yakin Zamanda Gerçeklestirecegiz'

Çankiri Karatekin Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi, “2022-2023 egitim ögretim yili Güz dönemi Akademik Kurul Toplantisi”nda konusan Rekör Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Tamamlandiginda Türkiye’nin en büyük ve modern saglik kampüsü olacak olan Saglik Bilimleri Kampüsümüzün ihalesini yakin zamanda gerçeklestirecegiz” dedi.

Rektör Çiftçi; 'Saglik Bilimleri Kampüsümüzün Ihalesini Yakin Zamanda Gerçeklestirecegiz'
Çankiri Karatekin Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi, “2022-2023 egitim ögretim yili Güz dönemi Akademik Kurul Toplantisi”, Saglik Bilimleri Fakültesi spor salonunda gerçeklestirildi.

Programa, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Il Saglik Müdürü Dr. Hüseyin Sarikaya, ÇAKÜ Genel Sekreteri Sadik Yilmaz, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Özcan Özkan, akademisyenler, ögrenciler ve idari personel katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Özcan Özkan, ÇAKÜ Saglik Bilimleri Fakültesi’nin üniversite bünyesinde örgün ögretimde ögrenci yogunlugu ve tercih edilebilirligi en yüksek, Saglik Bilimleri Fakülteleri arasinda ise bölüm bazli en büyük ikinci fakülte oldugunu ifade ederek, “Devam eden akademik egitim ve kalite süreci içerisinde daha nitelikli bir egitim verme gayreti ve çabasindayiz. Bu anlamda Saglik Bilimleri Fakültesi olarak her zaman güncel, erisilebilir bilgiyi sunma ve yayma konusunda son derece profesyonelce çalisiyoruz. Teknik ve fiziki anlamda sürekli kendimizi yeniliyor ve gelistiriyoruz. Egitim faaliyetlerimiz disinda Üniversitemiz ve fakültemizin imkanlari dahilinde hem çalisanlarimiz hem ögrencilerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetler gerçeklestiriyoruz. Tüm bunlarin daha ileri seviye tasinabilecegi bir ortam olarak gördügümüz Uluyazi kampüsü içerisinde yapilacak olan Saglik kampüsünün temelinin atilmasini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu anlamda üstün gayret ve çabalarina yakindan sahit oldugumuz Rektörümüze de tesekkürü borç biliriz” dedi.

Dekan Özcan’in konusmasinin ardindan katilimcilara hitap eden Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Saglik Bilimleri Fakültemiz Türkiye’de sayili ve önde gelen fakültelerin basinda gelmektedir. Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin birkaç odak noktasi bulunmaktadir. Bu odak noktalarinin merkezinde de Saglik Bilimleri yer almaktadir. Biz saglik alaninda var olan potansiyelimizi en iyi sekilde degerlendirmek istiyoruz. Burasi ülkemiz ve dünyanin degisik noktalarindan gelen nitelikli insanlarin olusturdugu kültürel bir merkez konumundadir. Biz bu nitelikli kültür ve insan potansiyelini, ülkemizin dolayisiyla da dünyanin ihtiyaç duydugu donanimli insan gücü olarak yetistirmek istiyoruz. Olaylari sonuçlara göre degerlendirme yaparsaniz vasat insan profiline sahipsiniz demektir. Ancak, sebep-sonuç iliskisine göre yorumlar ve degerlendirirseniz bilge insan olarak nitelendirilirsiniz. Bilgelik ise elde edilen yeni bilgi ile mevcut durumu harmanlayip gelecegi görebilme sanatidir. Bu anlamda biz Türkiye ve dünyada ihtiyaç duyulan insan kaynagi alanlarina yönelik plan ve stratejilerimizi olusturmakta, mevcut sartlara göre de güncelleyerek dinamik bir sekilde çalismaya devam etmekteyiz” diye konustu.

Gündemi çok iyi takip ettiklerinin altini çizen Rektör Çiftçi, “Tüm dünyada ekonomik göstergelerin sikintili oldugu bir dönemde Üniversitemize yatirimlarin saglanmasi noktasinda büyük çaba gösteriyoruz. Bu çalismalarimiz dogrultusunda, tamamlandiginda Türkiye’nin en büyük ve modern saglik kampüsü olacak olan Saglik Bilimleri Kampüsümüzün ihalesini yakin zamanda gerçeklestirecegiz. Saglik Bilimleri Fakültemiz, uluslararasi derecelendirmelere göre üst seviyede yayin yapan, projeleri olan akademisyenlerimizin yer aldigi akademik alt yapisi da güçlü bir fakülte konumundadir. Bilgi üretiyoruz, ürettigimiz bilgiden yeni bilgiler üretiyoruz. Bu bilgileri yayarak, teknolojiye ve toplumsal katkiya dönüstürüyoruz. Bu katma deger Üniversitemize taninirlik ve itibar olarak geri dönüyor. Bu anlamda emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum. Sadece bilimsel anlamda degil, ayni zamanda toplumun degerleri ile barisik, toplumsal degerleri yasayan ve yasatan, bunun yansira yeni degerler üreten bilim insanlari olmaliyiz. Aldigimiz emaneti daha ileriye tasimak için gayret göstermeliyiz ve gösteriyoruz. Bugün küresel ölçek düzeni içerisinde Türkiye en paylasimci ülke konumundadir. Türkiye, insanlik için en çok fedakarlik yapan, insanlarin derdini dert edinen bir millete sahiptir. Bu nedenledir ki sorumlulugumuz büyük, görevimiz zor” seklinde konustu.

Rektör Çiftçi’nin konusmasinin ardindan, fakültede görev yapan ve Uluslararasi dergilerde “Q1” ve “Q2” düzeyinde yayinlar gerçeklestiren akademisyenlere basari belgeleri verildi.

Akademik paye ve tebrik töreni sonrasi, Rektör Çiftçi tarafindan egitim ögretim sürecinde vermis oldugu katkilarindan dolayi Il Saglik Müdürü Dr. Hüseyin Sarikaya’ya plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA