Ögrenciler Zararli Aliskanliklardan Uzak Dursun Diye

Malatya Inönü Üniversitesi bünyesindeki ögrencileri zararli aliskanliklardan uzak tutmak, bos zamanlarini olumlu etkinliklerle geçirerek sosyallesmelerini saglamak amaciyla kurulan topluluklara üye kaydi için stant açildi.

Ögrenciler Zararli Aliskanliklardan Uzak Dursun Diye
Mediko Sosyal Meydani’nda yeni üyelerin kayitlarinin alinmasiyla topluluklar sosyal faaliyetlere baslayacak. Inönü Üniversitesi topluluklarinin kurulus amaçlari hakkinda bilgi aktaran Dagcilik ve Kis Sporlari Toplulugu Yönetim Kurulu Üyesi Dogukan Mengi, toplulugun kurulma amacinin ögrencileri kötü aliskanliklardan uzak tutmak, dogal çevreyi göstermek oldugunu söyledi.

Elektrikli Araç Teknolojileri Topluluk Baskani Ahmet Can Altun da, tasarladiklari Voli Robotu’nun Samsun’da finale kaldigini belirterek, hedeflerinin Inönü Üniversitesini uluslararasi alanda temsil etmek oldugunu vurguladi. Engelsiz Inönü Toplulugu Baskani Mustafa Bal ise üniversite de bulunan 113 tane engelli ögrencinin üniversitede yapilan etkinliklere katilim saglayamamasina dikkat çekerek, toplulugun amaçlarindan birinin de engelli ögrencileri üniversiteye kaynastirmak oldugunu söyledi.

Izcilik Toplulugu Baskani Zehra Deveci de, üniversiteli gençlerin dogada vakit geçirebilmesini ve yapilan etkinliklerde kisilerin bedensel, ruhsal ve sosyal açidan kendilerini gelistirmelerini saglamayi amaçladiklarina dikkat çekti.

Üniversitedeki ögrencilere degisim programlari hakkinda bilgi vermek için toplulugu kurduklarini söyleyen Degisim Programlari Topluluk Baskani Hüseyin Furkan Koca “Amacimiz, Worken, Travel, Erasmus Mevlana ve Farabi gibi degisim programlari hakkinda üniversite ögrencilerimizi bilgilendirmektir. Bu programlar hakkinda bilgi sahibi olan ögrencilerimizle beraber çalisarak programlara katilmak isteyen ögrencilerimize bir nevi üniversite ögrencisi ve üniversite toplulugu olarak danismanlik hizmeti saglamaktir” dedi.

Tiyatro Toplulugu Baskani Durdu Kaan Gürbüz ise topluluga kaydolan üyelerinin daha iyi bir diksiyona sahip olmasi, ellerini kullanabilmeleri, diksiyonlarini gelistirmeleri ve temel oyunculuk egitimi almalari için çalisacaklarini belirterek, bu dogrultuda çalismalar yapacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA