Milletvekili Dülger'den 29 Ekim Kutlamasi

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kilis’ E Gelisi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayraminin 99.Yili nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Milletvekili Dülger'den 29 Ekim Kutlamasi
Milletvekili Dülger, Kilis ile Türkiye Cumhuriyeti devleti için önemli iki günü birlikte yad ettiklerini belirtti.

Dülger, “ Ilk olarak 28 Ekim 1918 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 28 Ekim 1918’de 7nci Ordu Komutani sifatiyla Suriye üzerinden Kilis’e gelisinin yil dönümü. Halki ile ve ordusuyla bütünlesen ulusumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderligindeki Kurtulus Savasi’nin kazanmasinda güney cephesinin rolü büyüktür. Kilis ise; zeki çocuklari, asil gençleri ve çaliskan halkiyla kendisine bir ses verene, bin yanki olmanin en güzel örnegini de milli mücadelede vermistir. 7. Ordu Komutani sifati ile Suriye Cephesi’nde bulunan Mustafa Kemal, 28 Ekim 1918’de Kilis’e gelisinde sehre girerken ilk yerel milis kuvvetleri tarafindan karsilanmasindan oldukça etkilenmis ve ‘Ilk ayak bastigim Türk sehrindeki bu uyanikliga cidden hayran kaldim ve bir daha iman ettim ki bu millet asla ölmeyecektir. Var olun aziz Kilisliler’ demistir. Ikincisi ise Cumhuriyetimizin Kurulus yildönümü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde ilan ettigimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyetinin 99. kurulus yil dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Istiklal Harbimizin kazanilmasina ve yeni devletimizin kurulusuna öncülük eden tüm kahramanlarimizi tazimle yad ediyorum” dedi.

Esarete ve dayatmalara riza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden isgalcilere karsi baslattigi Kurtulus Savasi’ni, tarihte benzeri görülmemis bir kahramanlikla zaferle taçlandirdigini vurgulayan Dülger, “Bu büyük zaferin ardindan, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Cumhuriyetimizi, 2200 yillik devlet gelenegimiz ile yasadigimiz cografyadaki bin dört yüz yillik Selçuklu ve Osmanli mirasinin, o günün zor sartlarinda elde edilmis bir kazanimi olarak görüyor; Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir sekilde ifade ettigi ’muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve sevkle sürdürüyor, ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettigimiz her mesafeyi, sanli gelecegimiz için yakilan bir isik olarak görüyorum. Tarihten gelen demokrasi kültürümüzle, hukuk devleti kimligimizle, her gün çogalan gücümüz ve birikimimizle, büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani degerlere olan bagliligi, ilkeli ve vizyoner dis politikasiyla Türkiye, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynagi olmayi günümüzde de sürdürmektedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin her basarisi sadece kendi vatandaslarimizin degil; insanligin ortak vicdanindaki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm magdurlarin, mazlumlarin, soydas ve kardes topluluklarin da yüregindeki umutlari besliyor, canlandiriyor harekete geçiriyor. Birligimize, beraberligimize, kardesligimize yönelik saldirilarin gerisinde, Cumhuriyetimizin iste bu seviyeye ulasmis olmasindan duyulan rahatsizlik vardir. 1919’da çok zor sartlarda baslattigimiz Kurtulus Savasimizi, 1923’te nasil yeni devletimizin kurulusunu ilan ederek taçlandirdiysak, bugün karsilastigimiz sikintilari da insallah geride birakacagiz. Milletimizin ortak eseri olan cumhuriyetimize sahip çikmak, ülkemizin ve milletimizin gelecegi için çalismak, mücadele etmek, gerektiginde fedakârlikta bulunmak, hepimizin müsterek vazifesidir. 84 milyon vatandasimizin her bir ferdi, bu ülkenin ve Cumhuriyetin, ayni haklara sahip, ortak bir geçmisi ve ortak bir gelecegi paylasan, tasada ve kivançta bir evlatlaridir. Bu duygularla ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizi kutluyor. Basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere bu topraklari bize vatan kilan Istiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarini essiz fedakârliklariyla milletimizin gönlünde ölümsüzlesen bütün sehit ve gazilerimizi rahmetle, sükranla aniyorum” ifadesine ver verdi.
Kaynak: İHA