MHP'li Bulut, 'Su' Ve 'Gümrük' Sorununu Meclise Tasidi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat’in Zile ilçesinde içme suyu problemi ile 8 yildir kapali olan gümrük sorununu TBMM’ye tasidi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat’in sorunlarini gündeme getirdi. Zile’de yasanan su sorununa dikkat çeken Bulut, “Zile ilçemizin içme suyu problemini ve 7 tane köyümüzün sulama sorununu çözecek Derebogazi içme ve sulama göledinin temeli atilmis ve tünelleri insa edilmis olmasina ragmen teknik aksaklik nedeniyle yapimi durdurulmustur. Yünlü ve Derebasi köylerimizin yol güzergahlarinin güvenli bir sekilde planlanarak Zile ilçemizin su sorununun tamamen ortadan kalkmasi için Derebogazi Içme ve Sulama Göleti hayati önemdedir. Ihale asamasinda olan bu yatirimin bir an evvel hayata geçirilmesi Zileli hemsehrilerimizin beklentisidir ve konu tarafimizca da takip edilmektedir” ifadelerini kullandi.

"Tokat gümrügü açilmali"

MHP’li Bulut, TBMM’de ayrica Tokat Gümrügü’nü gündeme getirerek, “Tokat ekonomisini büyütme hedefi dogrultusunda is insanlarimizin gayretleriyle özellikle tekstil ve gida sanayisinde önemli atilimlar gerçeklesmistir. Türkiye ve dünya pazarina açilan yatirimcilarimiz hatiri sayilir bir ihracat tesebbüsü içerisindedir ancak Tokat Gümrük Müdürlügünün sekiz yildir kapali olmasi nedeniyle Tokat’tan ihracat yapan firmalarimiz Gaziantep Gümrük Müdürlügünü kullanmak zorunda kalmaktadir. Yatirimcilarimiz imkan ve kapasitelerini pazar arastirmasina ayirmak yerine baska illerdeki gümrük islemlerine harcamaktadir. Tokat Gümrük Müdürlügümüzün açilmasi bölgemizin ihracatina, üretimine ve kalkinmasina katki saglayacagindan bir an önce tekrar açilmasini talep ediyor, bu konunun takipçisi olacagimizi ifade etmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA