Konya'da Kirmizi Isik Ihlali Yapan Yayalar Tek Tek Uyarildi

Konya’da polis ekipleri, “Güvenli Trafik” ilkesi dogrultusunda kirmizi isikta karsidan karsiya geçen yayalari tek tek uyararak bilgilendirdi. Kurallara uymayan birçok yayaya para cezasi kesildi.

Konya'da Kirmizi Isik Ihlali Yapan Yayalar Tek Tek Uyarildi
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri "Güvenli Trafik" ilkesi dogrultusunda denetimlerini araliksiz sürdürürken, bu kez de kirmizi isik ihlali yaparak hem kendi hayatini hem de trafigi tehlikeye atan yayalari denetledi. Sehrin en islek caddelerinin yaninda özellikle okullarin da açilmasiyla okul ve ögrenci yurtlari önündeki yapilan denetimlerde kirmizi isik ihlali yapan yayalar polis kamerasi tarafindan kayit altina alinirken, yayalarin trafik polislerine ragmen kirmizi isik kuralini ihlal etmesi ise dikkat çekti.

Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince merkez Selçuklu ilçesi, Yeni Istanbul Caddesi, Firat Kavsaginda yapilan denetimlerde yayalarin yaya geçidi kullanirken kirmizi isik kurallarina uyup uymadigi denetlenirken ayni zamanda da o anlar polis kamerasi tarafindan kayit altina alindi. Görüntülerde yayalarin kirmizi isik kuralini ihlal ettigi anlar hatta kulaginda kulaklik bulunan gencin, polislerin onu çagirmasini bile görmezden gelmesi görüntülendi. Karayollari Trafik Kanununun "yayalar için isikli isaret oldugu halde isaretlere uymamak" ve "yaya yollarinda, geçitlerde veya zorunlu hallerde tasit yolu üzerinde trafigi tehlikeye düsürecek davranislarda bulunmak" maddesi geregince birçok yayaya da kisi basi 196 TL islem yapildigi ögrenildi.

Amaç ceza yazmak degil

Yetkililerden yapilan açiklamada; yapilan denetimlerin amacinin evrensel trafik kurallarinin benimsenmesi ve uygulanmasi oldugunu ifade eden yetkililer, maalesef yayalarin karistigi kazalarda can kaybi veya hayatin geri kalaninin engelli sekilde devam etme ihtimalinin çok yüksek olmasina ragmen, trafikte kirmizi isik kurallarina birçok yayanin riayet etmedigini, ise veya eve geç kalma gibi mazeretlerle acele ettiklerini, hatta butonlu isiklari bile kullanmadigini belirtirken, hiçbir mazeretin hayatimizdan daha önemli olmadigina vurgu yapildi.
Kaynak: İHA