KKTC Heyetinden Antalya Turizm Fuari'nda Saglik Turizmi Atagi

Antalya Turizm Fuari’na katilan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Saglik Turizmi Konseyi Baskani ve KKTC Milletvekili Dr. Ahmet Savasan, deniz, kum, günes turizminin yaninda hedeflerinin KKTC’ye saglik turizmi alaninda daha uzun konaklama yapan turistler getirmek oldugunu söyledi.

KKTC Heyetinden Antalya Turizm Fuari'nda Saglik Turizmi Atagi
Bu yil “Bisiklet turizmi” temasiyla ANFAS Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Antalya Turizm Fuari’na KKTC’den önemli heyetler katildi.

Fuar hakkinda açiklamalarda bulunan KKTC Saglik Turizmi Konseyi Baskani ve KKTC Milletvekili Dr. Ahmet Savasan, Antalya Turizm Fuari’na ilk basladigi günden bu yana katildiklarinin altini çizdi. KKTC Turizm ve Çevre Bakani Fikri Ataoglu baskanliginda KTTC Turizm ve Çevre Bakanligi semsiyesi altinda otelciler, acenteler, rehberler ve saglik konseyinin fuarda yer aldigini ifade eden Savasan, “Fuar boyunca gerek Türkiye’den gerekse dünyanin farkli yerlerinden Antalya’ya gelen turizm profesyonelleriyle bulusuyoruz. Biz de KKTC’de sundugumuz turizm ürünlerini tanitiyoruz. 2023 yilina yönelik yeni anlasmalar yapiyor ve mevcut isbirliklerimizi gelistiriyoruz” diye konustu.



Turizm gelirlerini arttirma hedefi

Pandeminin ardindan turizmin süratle 2019 rakamlarina dogru ilerledigini, hatta bazi yerlerde geride biraktigini aktaran Savasan, “2 yilin ardindan Antalya Turizm Fuari yeniden düzenlendi.

Büyük bir hareketlilik var. KKTC heyeti olarak fuardan memnunuz. Amacimiz saglik turizm ürünleri basta olmak üzere spor, kongre diger turistik ürünleri tanitarak ülkemizdeki turizm gelirlerini arttirmak istiyoruz. Ülkemizin dünyaya açilan kapisi olan turizmde daha fazla ziyaretçiyi agirlamayi hedefliyoruz. Bizdeki turizm hareketliligi diger ülkeler ile hareketlilik gösteriyor. Pandemi döneminde basarili bir turizm dönemi geçirdik. 2019 rakamlarina KKTC’de çikmak üzereyiz. KKTC’nin saglik turizmi ve diger turizm çesitliligiyle sundugu hizmetlerle her geçen gün dünyayla daha entegre oluyor. Gün geçtikçe turizmle ekonomisini daha fazla ayaga kaldirdigini görüyoruz. Çok iyi gidiyoruz” diye konustu.



Medikal turizm

KKTC’yi 2019 yilinda 1.4 milyon insanin ziyaret ettigini hatirlatan Savasan, “Bizim nüfusumuz 600 bin. Bu rakamlarla KKTC 2019 yilinda nüfusunun iki katindan fazla turist agirlamis. Ayni rakamlari bu sene de yakalamis durumdayiz. Biz Saglik Turizmi Konseyi olarak burada bulunmamizin amaci, dünyada gelismekte olan ileri aktif yasamla ilgili 65 yas üstü insanlarin KKTC’ye gelmelerini, onlarin uzun vadeli ülkemizde konaklamalarini hedefliyoruz. Misafirlerimizin sagligini koruma ve gelistirme anlaminda ürünler sunmak, hastanelerimizde, kliniklerimizde medikal turizm olarak adlandirilan tüp bebekten kanser, göze, dise kadar bütün medikal alanlarda da isbirliklerimizi gelistiriyoruz” dedi.

Savastan, KKTC’nin bugüne kadar basariyla yaptigi deniz, kum günes turizminin yanina alternatif ve sürdürülebilir turizm çesitlerini eklemek istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA