Kalp Krizi Geçiren Vatandasi Kalp Masaji Ile Hayatta Tutan Belediye Personeli IHA'ya Konustu

Elazig’da bir is merkezinde bulunan su tahsilat subesinde fatura öderken kalp krizi geçiren kisi, Elazig Belediyesi personelinin yaptigi kritik müdahaleyle kurtuldu. Kalp masaji yaparak bir kisinin hayata tutunmasini saglayan Mahmut Demir, “Bir hayat kurtarmak, bir dünyaya bedeldir” dedi.

Kalp Krizi Geçiren Vatandasi Kalp Masaji Ile Hayatta Tutan Belediye Personeli IHA'ya Konustu
Olay dün sabah saatlerinde bir is merkezinde bulunan su tahsilat subesinde yasandi. Edinilen bilgilere göre, kalp rahatsizligi bulunan 80 yasindaki N.A., fatura yatirmak istedigi sirada fenalasip yere düstü. Kalp krizi geçiren N.A.’ya tahsilat subesinde bulunan personel Mahmut Demir müdahale etti. Iki kez kalbi duran sahis, Demir’in kalp masaji sayesinde hayata tutundu. Bu sirada haber verilmesi üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, kalp krizi geçiren vatandasi hastaneye nakletti.

’’Baskanimizin talimati ile daha önce saglik egitimi almistik’’

Olaydan sonra IHA muhabirlerine konusan Mahmut Demir, “Amcamiz su faturasini yatirmak için bize gelmisti. Tam islemi bitirmisken, amcamizda bir tuhaflik oldugunu sezmistim. Arkadaslardan yardim isteyerek, amcamizi yere yatirdik. O anda amcamizin kalp krizi geçirdigini fark ettik. Elimizle önce agzini açtik. Sag olsunlar daha önce belediye baskanimizin talimatlariyla bu konuda saglik egitimi almistik. Gereken müdahaleyi yaptik. Amcamizin iki defa kalbi durdu, çok sükür yasama tutundu, su anda durumu iyiymis. Biz de bu mutlulugu yasiyoruz. Bir hayat kurtarmak, bir dünyaya bedeldir. Biz o hazzi yasadik. Kesinlikle belediyelerimizin vermis oldugu egitimlerin ne kadar yerinde oldugunu biz burada gördük’’ diye konustu.

Kaynak: İHA