Kadin Üretici Bisikletiyle 90 Kilometreyi Asip 'Ari' Gibi Çalisiyor

Eskisehir’de yasayan Sevda Zehra Tunçbilek kovanlarina bakim yapabilmek için haftada 90 kilometre yolu bisikleti ile asiyor.

Kadin Üretici Bisikletiyle 90 Kilometreyi Asip 'Ari' Gibi Çalisiyor
Odunpazari Ilçesi Kirmizitoprak Mahallesi’nde yasayan Sevda Zehra Tunçbilek, Tepebasi Ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi’nde bulunan ari kovalari için haftada en az 3 gün 30 kilometrelik yolunu bisikleti ile kat ediyor. Arilarina düskün olan Tunçbilek, kovan bakimi ve bal hasadi gibi nedenlerle haftada en az 90 kilometrelik yolu bisikletiyle asiyor. Kimi zaman kovan malzemeleri de bisikletinin sepetinde tasiyan kadin üretici azmiyle çevresinden takdir topluyor.

“90 kilometreyi sirf arilarimla ilgilenebilmek için geliyorum”

Haftada yaklasik 90 kilometrelik yolu bisikleti ile astigini belirten Sevda Zehra Tunçbilek, bütün bunlari arilarina olan tutkunlugundan dolayi yaptigini belirtti.

Konuyla ilgili konusan Tunçbilek, “Arilarimla bakmak için buraya bisikletimle geliyorum. Yaz kis demeden arilarima tek basima bakiyorum. Bisikletle geldigim için bir hayli zorluk çekiyorum. Buradan evime yaklasik 15 kilometrelik mesafe var. Bir de bunun dönüsü var, toplamda 30 kilometre yol kat ediyorum. Sirf arilarimla bizzat ilgilenebilmek için, buraya haftada 3 gün geliyorum. Yazin bu daha da siklasiyor. Çünkü hasat zamani geldigi için daha fazla bakima ihtiyaçlari oluyor. Bisikletimin arkasinda kovan, çerçeve ve malzeme tasiyorum. Bisikletimin kendi agirligi oldugu gibi yükümde bana bayagi külfet oluyor. Haftada yaklasik 90 kilometreyi sirf arilarimla ilgilenebilmek için geliyorum” dedi.

Kaynak: İHA