Elazig'da Jandarma, Trafik Güvenligi Egitimi Verdi

Elazig Il Jandarma Komutanligi ekipleri, basta çocuklar olmak üzere vatandaslara yönelik olarak trafik güvenligi egitimi verdi.

Elazig'da Jandarma, Trafik Güvenligi Egitimi Verdi
Baskil Kadiköy Ilk-Ortaokulunda ve Karakoçan ilçesi Saribasak Ilkokulunda trafik kurallarini anlatan ve kazalarin olus nedenleri ile engellemek adina yapilmasi gerekenleri bir bir aktaran ekipler, emniyet kemerinin nasil hayat kurtaran bir unsur oldugunu, alkolün dikkat, refleks ve denge üzerindeki olumsuz etkilerini uygulamali olarak anlatti.

Miniklere uygulamali anlatildi

Ögrenci ve küçük çocuklara yönelik teorik egitimin yani sira trafik isiklarinin ve tabelalarinin anlamlari hakkinda bilgiler verildi.

Jandarma ekiplerince emniyet kemerinin önemini anlatarak kaza aninda nasil yara almadan kurtulabilecekleri konusuna deginildi. Egitim sayesinde vatandaslar arasinda farkindaligi artirarak, emniyet kemeri takma oranini artirmayi, böylece de trafik kazalarindaki ölüm ve yaralanma oranlarini düsürmek amaçlandi.

Ayrica trafik jandarma ekiplerince ögrencilere genel trafik kurallari, isikli yaya geçitlerinden geçislerde dikkat edilmesi gereken hususlar, yayalar için 5 adimda güvenli, okul servis araçlarina binme inme kurallari konulu egitim semineri verilerek trafik Jandarma araci tanitildi. Egitime katilan ögrencilere de ayrica jandarma boyama kitabi ve çesitli hediyeler verildi.

Elazig Il Jandarma Komutanliginca ögrencilere yönelik seminerlerin sürecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA