Baskent'in Çehresini Degistirecek Lüks Konut Projesi Hayata Geçirildi

Baskent’in çehresini degistirecek lüks konut projesi hayata geçirildi. Sira disi tasarimiyla Türkiye’de bir ilk olma özelligi de tasiyan proje, mimarisiyle konut sektörüne yeni bir soluk getirecek.

Baskent'in Çehresini Degistirecek Lüks Konut Projesi Hayata Geçirildi
Ihtisamli mimarisiyle Türkiye’de konut sektöründe yeni bir soluk getirmeye hazirlanan Zeray imzasiyla hayata geçirilen Future Deluxe City projesi, Ankarali vatandaslara tasarimi, malzeme kalitesi ve sosyal donanimlariyla masalsi bir yasam vaat ediyor. Yeni nesil lüks anlayisiyla yasam kalitesini yükselten ve fiyatlarda sundugu kolaylikla ulasilabilirligi de artirmayi hedefleyen proje, Ankara’nin alisik olmadigi taç seklinde bir mimariye sahip. Proje, 20 bin metrekare alan üzerine 4 blok ve 338 bagimsiz bölüm olarak tasarlandi. 117 metrekareden baslayarak 280 metrekare kullanim alanina sahip olan projede 1+1’den 5+1’e kadar seçenekler bulunuyor.

Zeray Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Süheda Turoglu, “Pandemi bize çok sey ögretti. Ihtiyaçlarimiz, hayata bakis açimiz degisti. Temel ihtiyaçlarimizdan olan barinmanin artik daha nitelikli olmasi beklentisi olustu. Yasanan alanlarda dogal peyzaj alanlari, sosyal donatilar, müstakil yasam alanlarini bulabilecegi konseptte nitelikli projeler araniyor. Biz insaat firmalarina da bu nitelikleri karsilama yönünde büyük sorumluluk düsüyor” dedi.



“Sektörde tekrar hareketlenmenin olusmasini bekliyoruz”

Devletin baslatmis oldugu sosyal konut projesini de degerlendiren Turoglu, “Bunun sosyal devletin bir getirisi oldugunu düsünüyoruz. Herkesin konuta erisebiliyor olmasi, insaat sektöründe bulunan bizleri de olabildigince heyecanlandiriyor ve mutlu ediyor. Sosyal konuttan ziyade daha nitelikli konut beklentisini karsilayan bizler gibi lüks konut üreticileri de bu kivilcimla beraber sektörde tekrar hareketlenmenin olusmasini bekliyor” açiklamasinda bulundu.

“Lüks konutu ulasilabilir hale getirmek için kendimize bir misyon üstlendik”

“Ankara’da hayata geçirdigimiz ilk projemiz olmasi sebebiyle sira disi bir mimariyle tasarlandi” diyen Turoglu söyle devam etti:

“Biz burada lüks konutu ulasilabilir hale getirmek için kendimize bir misyon üstlendik. Sirket olarak kendi bünyemizde 30 aya kadar vade farksiz ödeme seçenekleri sunabiliyoruz. Ankara konut sektöründe tercih edilme noktasinda 2’nci sirada yer aliyor. Etimesgut bölgesi ise Ankara’nin gelismeye en müsait noktalarindan bir tanesi. Satislara baktigimizda su an Türkiye’de ilk siralarda yer aliyor. Biz de imara yeni açilan bu bölgenin gelisimine katki saglamak amaciyla buradaki ilk projenin mimari olmak istedik.”

“Projelerimizle bulundugumuz bölgeyi kalkindiran ve kalkindiracak olan bir ’deger’ üretiyoruz”

Zeray Yönetim Kurulu Baskani Zeki Zeray ise projeye iliskin sunlari söyledi:

“Projelerimizle bulundugumuz bölgeyi kalkindiran ve kalkindiracak olan bir ’deger’ üretiyoruz. Ülkemiz gelismeleri dogrultusunda bugün yatirimlarini dogru planlayanlar kazanabilecektir. Bizler de sirket içerisinde olusturdugumuz kisiye özel esnek ödeme planlari ve bankalarla yaptigimiz garantörlük vb. anlasmalar ile kendi kitlemize bu degeri bugünden sunabiliyoruz. Bu nedenlerle bulundugumuz Baglica’nin Bati Sehri olarak tanimlanan bölgede birçok arazi anlasmasi sagladik. Bu projemiz bölgedeki ilk yatirimimiz olma özelligini tasiyor ve bölgede yeni bir merkez olusturdugumuzdan Baskentimizi 10 yil, 20 yil ve 50 yil sonrasini öngörerek planlamalarimizi yapiyoruz. Önemi ve heyecani üst boyutta bu nedenle. Projemiz ilk olmanin degeri ve önemiyle farkli boyutta olmali bilinci ile tasarlandigindan bendeki uyandirdigi izlenim Türkiye’de bir benzerinin olmadigidir. Aslinda bu boyutta uç ifadeler kullanmak istemiyorum fakat bugünkü sürece ulasana dek arka planda çok emek sarf edildi. Anlatacak, aktaracak çok husus var fakat her zamanki gibi ancak üreterek, göstererek anlasilabilecegimizi biliyoruz. Baskent’e böyle hakim, böylesine potansiyel barindiran Baglica’nin bu Bati Sehri ilk adimi bekliyormus ve bu cesareti bölge firmalarindan da önce Zeray göstermistir. Ankara’nin Zeray ile bütünlesecegini, projemizin kisa sürede sahiplenilecegini bekliyorum."
Kaynak: İHA