Balikesir'de, 'En Iyi Narkotik Polisi Açiklamasi Anne' Semineri Yapildi

Balikesir Valisi Hasan Sildak, Içisleri Bakanligi hayata geçirilen ve uyusturucu kullaniminin önüne geçmede anne duyarliligindan faydalanilmasini amaçlayan ’En Iyi Narkotik Polisi: Anne’ Projesi dahilinde düzenlenen seminere katildi.

Balikesir'de, 'En Iyi Narkotik Polisi Açiklamasi Anne' Semineri Yapildi
Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen seminerde konusma yapan Vali Sildak, Uyusturucu kullaniminin yayginlasmasiyla sehirlerden yavas yavas kirsala da yayilan büyük bir felaketin yasandigini söyledi.

Vali Sildak programda yaptigi konusmada, “Bu uyusturucu maddeler maalesef gençligimizi sömürüyor ve yok ediyor. Gün geçtikçe bagimli olan çok insanimiz var. Bu bela zamanla bir hastaliga dönüsüyor. Ama hastalik sadece kisinin kendisine zarar vermekle kalmiyor ailesine, yakin çevresine de etki ediyor. Uyusturucuyla mücadelede devletimiz büyük bir çaba gösteriyor. Bütün kolluk birimlerimiz olarak büyük bir mücadele var. Ama bataklik kurumuyor. Çünkü alicisi da var, saticisi da var. Böyle bir sürecin tamamen polisiye tedbirlerle önlenmesi ne yazik ki mümkün degil. Yapilan mücadele, planli operasyonlar yildan yila artan sayilarla ifade ediliyor. Ama kullanici ve satici tükenmiyor. Peki ne yapmaliyiz? Aslinda buradaki sunumda da ifade edildigi gibi pek çok kullanici uyusturucu maddeyi kendi evinde aliyor. Bunu annesi, babasi, kardesi, abisi, ablasi pek çogu biliyor fakat bas edemiyorlar” dedi.

Toplum olarak gösterebilecek en büyük destegin duyarli davranmak oldugunu vurgulayan Sildak, “Özellikle okul müdürlerimize, ögretmenlerimize sik sik bunu hatirlatiyorum. Ögrencilerimizdeki gördügümüz farkliliklari, degisiklikleri, ruhsal durumunda, davranislarinda fark edilir sekilde hissettiginiz degisiklikleri mutlaka dikkate alin ve bunlari yakin takip altinda tutun. Anne baba ilgili olursa, çocugundaki her an yasanan degisiklikleri gözleyebilir ve bununla ilgilenebilir. Bunu yapmak durumundayiz. Çagimizda pek çok iletisim kaynagiyla birlikte maalesef bu tehlike büyüyor. Annelerin çocuklarini çok yakindan gözlemlemeleri ve duyarli olmalari gerekiyor. Duyarli bir davranis ve zamaninda bir hareketle bu önlenebilir” seklinde konustu.

Balikesir’de uyusturucuyla mücadele dahilinde yürütülen ’Umuda Kapi Açiyorum, Hayata Tutunuyorum’ projesiyle ilgili bilgi veren Vali Sildak, “Projemizle bagimli olan kisi ya da aileleri gelip Valilik ve Kaymakamliklarin Açik Kapi Birimlerine müracaat ettiklerinde onlara bir firsat taniyoruz. Umuda Kapi Açiyorum, Hayata Tutunuyorum Projesi’nin dört asamasi var. Önce tedavileri yapiliyor, rehabilitasyon çalismasi yapiliyor. Aylar süren yorucu ama sonuçlari itibariyle çok umut veren çalismada psikologlarimiz, sosyal çalismacilarimiz ve uzmanlarimiz tarafindan yürütülen biri merkezde biri Bandirma’da ve bir digeri Edremit’te olan uyusturucuyla mücadele birimlerinde bu kötü aliskanliktan uzaklasmalari için onlara psikolojik bir süreç uyguluyorlar. Bunun sonunda sosyal uyum süreci de tamamlandiktan sonra bu gençlerimizi ise yerlestiriyoruz. Ilimizde su an tedavi olup rehabilitasyonu tamamlanip, sosyal uyum çerçevesinde ise yerlestirilmis olan 26 gencimiz var. Yeni bir uygulamayla gençlerimizi mesleki kurslara yönlendirip onlara özel meslek edindirme kursu açiyoruz. Biz bu insanlari topluma kazandirmak için alti ay, bazen yedi ay, sekiz ay ugrasiyoruz. Toplum içindeki davranislari düzeliyor, iyilesiyorlar. Bu projede hepinizin bize destek olacagina da inaniyorum. Balikesir’de bu konuda umutlu olalim, gençlerimize sahip çikalim diyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA