Asik Veysel Kültür-Sanat Sezonu Basladi

Büyük Halk Ozani Asik Veysel Satiroglu’na atfedilen Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sanat Sezonu, özel bir programla kapilarini açti. Açilista sahne alan Esat Kabakli, en güzel türkülerini Sultangazililer için söyledi.

Asik Veysel Kültür-Sanat Sezonu Basladi
Sultangazi Belediyesi, tiyatro, seminer, söylesi, sempozyum, konser, sinema gösterimi gibi bir çok etkinligi ilçe halkiyla bulusturmaya devam ediyor. Türkiye’nin gelmis geçmis en degerli ozanlarindan birisi olan Asik Veysel’in adini tasiyan kültür-sanat sezonunun açilisi özel bir etkinlikle gerçeklestirildi.

Açilisa gelen misafirler, yedi yasinda çiçek hastaligindan görme yetisini kaybeden Asik Veysel’in gönül gözünü sembolize eden karanlik koridordan geçerek salona alindi.

Sultangazi Belediyesi Nikâh Sarayi’nda gerçeklestirilen Asik Veysel Kültür ve Sanat Sezonu açilis törenine Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun ile esi Tuba Dursun, AK Parti Sultangazi Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu ile esi Gülsüm Yigitoglu, AK Parti Sultangazi Kadin Kollari Baskani Vasfiye Ayvali, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.



“Ilçemizi kültür, sanat ve bilimle donatiyoruz”

Program, Asik Veysel’in hayatini anlatan belgesel film gösterimi ile basladi.

Daha sonra Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, törenin açilis konusmasini gerçeklestirdi. Sultangazi’nin kültür, sanat ve bilimle anilmasi için birçok hizmeti ilçe sakinleriyle bulusturduklarinin altini çizdi. Her seyin basinin egitim oldugunu belirten Baskan Dursun, kültürel aktivitelerin egitimi destekleyen en önemli unsurlar oldugunu vurguladi. Baskan Dursun, “Bizler göreve geldigimiz günden bu yana kendine güvenen, donanimli, ayaklari yere basan bir neslin yetismesi için kültür-sanat faaliyetlerimize ayri bir önem veriyoruz. Böylece özellikle gençlerimize sosyallesirken yeteneklerinin artacagi alanlar açiyoruz. Ilçemizi sadece binalarla degil, kültür, sanat ve bilimle donatiyoruz” diye konustu.



Anadolu’nun önemli degeri: Asik Veysel

Baskan Dursun, kültür-sanat sezonunu neden büyük usta Asik Veysel Satiroglu’na atfettiklerini de söyle açikladi: “Daha önce; eserleriyle ilçemize de çok büyük katkilari olan büyük usta Mimar Sinan’a, tip tarihine damga vuran Ibn-i Sina’ya, Islam medeniyetinin altin çaginin kasifi, bilim tarihçisi Prof. Dr Fuat Sezgin’e kültür-sanat sezonlarimizi atfetmistik. Bu yil ise, sazinin her teline Anadolu’yu isleyen, dünyayi, insani, sevgiyi gönül gözüyle yorumlayan güzel insan Asik Veysel’in vefatinin 50. yil dönümü dolayisiyla kültür-sanat sezonumuza büyük ustanin adini vermis bulunuyoruz. Dün de degerli ozanimizin dogum günüydü. Bu topraklar için çok seyler yapmis, gönül gözüyle görerek çok isler basarmis Sivasli halk ozanimizin ismini bu kültür-sanat sezonumuza verdik. Bir yil boyunca kültür merkezlerimizde, alanlarimizda degerli ozanimizi anacagiz. En önemli sorumluluklarimizdan biri, geçmisimizi, bu topraklarin yetistirdigi önemli sahsiyetleri gençlerimize aktarmak, onlari bu tarih bilinciyle yetistirmektir. Bizler de, geçtigimiz sezonlarda oldugu gibi, bu kültür-sanat sezonumuzda da degerli bir sahsiyetimizi, Asik Veysel’i gençlerimize anlatacagiz. Bu vesile ile Asik Veysel’i saygi ve rahmetle aniyor, bu sezonun açilisini gerçeklestirmekten onur duyuyoruz” diye konustu.



“Degerlerimizi gençlerimize, insanlarimiza anlatmak çok önemlidir”

Topraklarimizda yetisen degerli isimlerin yeni nesillere anlatilmasinin çok önemli oldugunu söyleyen Sultangazi Kaymakami Mahmut Kasikçi, “Sayin Belediye Baskanimiz, geçtigimiz kültür-sanat sezonlarina, topraklarimizin yetistirdigi çok degerli sahsiyetlerin isimlerinin verildigini söyledi.

Bu sezonumuza da, topraklarimizin yetistirdigi bir baska kiymetli sahsiyetin, Âsik Veysel’in ismi verildi.

Bu degerlerimizi gençlerimize, insanimiza böyle güzel bir sekilde anlattiklari için ben, Belediye Baskanimiza ve ekibine gönülden tesekkür ediyorum.” dedi.



“Asik Veysel’i daima hatirlayacagiz”

Konuklara hitap eden AK Parti Sultangazi Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu, “Gönül gözüyle baktigi dünyamizi dizeleriyle, eserleriyle, nefesiyle aydinlatan büyük halk ozanimiz Âsik Veysel Satiroglu’nu unutmadik, unutmayacagiz. Âsik Veysel’in adini tasiyan bu kültür-sanat sezonunda çok degerli etkinlikler gerçeklesecek. Yeni kültür-sanat sezonumuz ilçemize hayirli olsun” seklinde konustu.



Esat Kabakli sahne aldi

Konusmalarin sonrasinda Türk Halk Müzigi’nin usta ismi Esat Kabakli sahne aldi. Kabakli, Asik Veysel’in birbirinden güzel eserlerinden bazilarini ve en sevilen türkülerini Sultangazililer için seslendirdi. Ünlü sanatçi Kabakli, izleyicilerden büyük alkis aldi.

Kültür-Sanat Sezonu bu yil da dopdolu

Asik Veysel Kültür ve Sanat Sezonu, 7’den 70’e her yastan vatandasin ilgisini çekecek etkinlikleriyle bu sezon da dolu dolu geçecek. Yetiskin tiyatrolarindan çocuk tiyatrolarina, söylesilerden seminerlere, konserden sinemaya birçok alanda gerçeklesecek etkinliklerle hem çocuklar hem de yetiskinler keyifli zaman geçirecek.
Kaynak: İHA