Aras Kargo, Kargo Ve Müsteri Deneyimi Alaninda 2 Ödül Kazandi

Türkiye’nin önde gelen kargo sirketlerinden Aras Kargo, deneyim tasarimi alaninda Türkiye’de verilen en önemli ödül olarak kabul edilen ALFA Awards’ta ‘Kargo’ kategorisinin birincisi oldu. Ayni ödül töreninde ‘Sikâyet Yönetimi Deneyimi’ kategorisinde de en basarili marka seçilen Aras Kargo, uçtan uca müsteri deneyimini mükemmellestirmek adina çalismalarina devam ediyor.

Aras Kargo, Kargo Ve Müsteri Deneyimi Alaninda 2 Ödül Kazandi


Müsteri deneyiminde uçtan uca memnuniyete odaklanan Aras Kargo, en iyi müsteri deneyimini tasarlayan markalarin ‘Customer Brand’ olarak ödüllendirildigi ALFA Awards’tan bir kez daha ödüllerle döndü. Sirket, geçtigimiz yil oldugu gibi bu sene de ‘Kargo’ ve ‘Sikâyet Yönetimi Deneyimi’ kategorilerinde birinci olarak 2 ayri ödülün daha sahibi oldu.

Kargo kategorisinde bu yil 5’inci, sikayet yönetimi kategorisinde ise 3’üncü ödülünü aldiklarini ifade eden Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin, “Müsterilerimizin beklentisi dogrultusunda; teknoloji odagini ön planda tutarak yeni dünya düzeni ile uyumlu, yapay zeka, büyük veri ve ürün/hizmet, kisisellestirme olanaklarinin yer aldigi kaliteli bir hizmet sunmayi önceliklendirdik. Böylelikle; dagitim ve teslimat, operasyon faaliyetleri ve müsteri deneyimi gibi isimizin tüm asamalarini artan tüketici beklentileriyle uyumlu hale getirmek için süreçlerimizi yeniden tasarladik. 2016 yilinda basladigimiz uçtan uca yatirimlarimiz sayesinde ‘operasyon’ sirketinden ‘teknoloji’ sirketine dönüstük” dedi.

Müsteri deneyiminde de uçtan uca memnuniyete odaklandiklarini vurgulayan Ayyarkin, “Hizmet kalitemizi artirmayi, gelen çagri ve sikâyet sayisini azaltmayi basariyla sürdürüyoruz. 2016’dan bu yana sürdürdügümüz uçtan uca teknoloji ve müsteri deneyimini mükemmellestirme odagindaki yatirimlarimizin ve uygulamalarimizin müsteri nezdinde de takdir ediliyor olmasi mutluluk verici. Beklenti ve ihtiyaçlari dogrultusunda müsterilerimize yenilikçi kargo deneyimleri yasatmaya devam edecegiz. Süreçte emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.



Yapilan açiklamaya göre, Marketing Türkiye ve AKADEMETRE is birligiyle düzenlenen, kazananlarin AKADEMETRE’nin uluslararasi standartlarla olusturdugu özgün metodolojisiyle belirlendigi ALFA Awards’ta ödüller 12 ilden toplam bin 200 kisiyle yüz yüze görüsmeler sonucunda veriliyor. ‘Müsterilerin arzu boyutu’, ‘Markayi deneyimleme istekleri’, ‘Iletisim boyutu’, ‘Iliski boyutu’ ile ‘Markanin tüketici nezdinde bilinirligi’ gibi parametrelerin yer aldigi arastirma 50’nin üstünde kategoride gerçeklestiriliyor.
Kaynak: İHA