'Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il' Toplantisinin 5'Incisi Edirne'de

Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskanvekili Prof. Dr. Vedat Isikhan, hükümetin 20 yilda sosyal politikalar alaninda çok önemli uygulamalari hayata geçirdigini belirterek, "7 bölge 7 il çerçevesinde Edirne’deki toplantimizi tamamlamis durumdayiz. Önemli veriler elde ettik. Bizler de kurul olarak Ankara’ya döndügümüzde bunu rapor haline getirip, politika stratejisine dönüstürüp Sayin Cumhurbaskanimiza arz edecegiz” dedi.

'Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il' Toplantisinin 5'Incisi Edirne'de
Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskanvekili Prof. Dr. Vedat Isikhan baskanligindaki heyet, ’Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 Il’ toplantisinin 5’incisi için

Edirne’ye geldi. Prof. Dr. Isikhan ve beraberindeki Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Kizilay Genel Müdürü Dr. Ibrahim Altan ve Kurul Üyesi Dr. Murat Yilmaz, ilk olarak Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan sivil toplum kuruluslari ve kamu kurumlari temsilcileriyle bir araya gelen heyet, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasi toplanti salonunda gerçeklesen toplanti sonrasi yapilan çalismalar hakkinda basin mensuplarina bilgi verdi.

Marmara Bölgesi’nden Edirne’nin tercih edildigini belirten Vali Kirbiyik, oldukça verimli bir toplanti gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Vali Kirbiyik, “Türkiye’de 7 ilde 7 bölgede bu program düzenleniyor. Marmara Bölgesi’nde Edirne ilini tercih ettikleri için kendilerine sükranlarimizi sunuyoruz. Bugün burada dezavantajli gruplarin temsilcileri, sosyal alanda çalisma gerçeklestiren kuruluslarimiz, odalarimiz, borsalarimiz ve ilgili kamu kurum ve kuruluslarimiz, üniversitemizin katilimiyla ilimize dair genel bir degerlendirme yapma firsati bulduk. Oldukça verimli bir toplanti oldugunu ifade edebilirim” dedi.

Cumhurbaskanligi Sosyal Politikalar Kurulu Baskanvekili Prof. Dr. Vedat Isikhan ise sosyal politikalarin temelinde hak temelli uygulamalar oldugunu söyledi.

Prof. Dr. Isikhan, “Hükümetimiz son 20 yildir sosyal politikalar alaninda çok önemli uygulamalari hayata geçirmis durumda. Burada sosyal politikalarimizin temelinde hak temelli uygulamalar söz konusudur. Özellikle büyümeden elde ettigimiz gelirle dezavantajli gruplarin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi, gelirin adaletli bir sekilde dagitilmasi konusunda sosyal politikalarin ve sosyal yardimlarin çok önemli rolleri bulunmaktadir. 7 bölge 7 il çerçevesinde Edirne’deki toplantimizi tamamlamis durumdayiz. Önemli veriler elde ettik. Bizler de kurul olarak Ankara’ya döndügümüzde bunu rapor haline getirip, politika stratejisine dönüstürüp Sayin Cumhurbaskanimiza arz edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA