Vatozdan Ilham Alip Tasarladilar

Ögrenci ve genç tasarimcilar, ilk kez düzenlenen Metalden Fikirler Yarismasinda tasarimlariyla yaristi. Ana malzemesi metal olan tasarimlari degerlendiren seçici kurul, birincilige vatoz baligindan ilham alinarak tasarlanan aydinlatma sistemini layik gördü.

Vatozdan Ilham Alip Tasarladilar
Ögrenci ve genç tasarimcilarin fikir üretimlerini tesvik amaciyla bu yil ilk kez düzenlenen Metalden Fikirler Yarismasinda özgün fikirler yaristi. Kayseri’de gerçeklestiren Metalden Fikirler Yarismasina Türkiye genelinden 17 genç tasarimci ve 35 ögrenci olmak üzere toplam 52 basvuru yapildi. Ana malzemesi metal olan tasarimlari degerlendiren seçici kurul, Ögrenci Kategorisinde Yasar Üniversitesi Endüstriyel Tasarim Bölümü 4. sinif ögrencisi Burcu Nehir Tüm ve Istanbul Ticaret Üniversitesi Endüstriyel Tasarim Bölümü 4. sinif ögrencisi Fatih Altinbas’in ortak projesi olan OZ Modüler Aydinlatma Sistemini birincilige layik gördü. Iki asamadan olusan yarismanin ilk asamasinda ödüllendirilen tasarimin, ikinci asamada tam yetkin üretim tesislerinde mentor ve uzmanlar esliginde prototipi üretilecek ve fikirle baslayan süreç nihai ürüne dönüsecek.

Vatoz baliginin sekli ve diger baliklara yapismasindan ilham alarak OZ Modüler Aydinlatma Sistemini tasarladiklarini belirten Burcu Nehir Tüm, “Fatih ile hiç yüz yüze gelmeden bu projeyi tasarladik. Kullaniciya esnek aydinlatma deneyimi sunan bir ürün tasarlamak istedik. Metalin gücünü kullanarak, vatozdan ilham aldik. Ortaya böyle bir modüler aydinlatma sistemi çikti. Hem hareketli hem de sabit olarak kullanilabiliyor. Projenin paydaslari olarak Fatih ile ilk kez yarismanin ödül töreninde yüz yüze bir araya geldik. Bu da tasarimin sinirlarinin olmadiginin bir göstergesi oldu. Bundan sonraki hayalim ise iyi bir tasarimci olarak tüm insanlarin hayatlarinin kolaylastiran kullanisli ve estetik tasarimlar üretmek” dedi.

Kaynak: İHA