Selçuklu Belediyesi Asfalt Çalismalarina Devam Ediyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, ilçenin çesitli noktalarinda gerçeklestirdigi sicak asfalt çalismalariyla devam ediyor.

Selçuklu Belediyesi Asfalt Çalismalarina Devam Ediyor
Selçuklu Belediyesi yaptigi altyapi ve asfalt çalismalariyla ilçenin çehresini degistirmeye devam ediyor. Belediye ekipleri her yil nüfusun ortalama 20 bin arttigi ve konut sayisiyla Türkiye’nin metropol ilçeleri arasinda yer alan ilçede, altyapi ve asfalt çalismalarinda belirlenen hedefleri asmak için araliksiz çalisiyor.

“Fiziki belediyecilikteki iddiamizi sahadaki çalismalarimizla ortaya koyuyoruz”

Selçuklu’da yasam kalitesinin her geçen gün arttirilmasi için fiziki belediyecilik çalismalarina büyük önem verdiklerini ifade Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu’da yürütülen altyapi ve asfalt çalismalari ilçemizin yasam kalitesini hizla artiriyor. Ilçe merkezimizde ve civar mahallerimizde sürdürülen çalismalarda 34 ekibimiz görev yapiyor. Yillik çalisma planini uygulayan fen isleri ekiplerimiz ilçemizin 72 mahallesinde altyapi, asfalt, tretuvar, kumlama, asfalt tamiri ve yol genisletme çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede Selahaddin Eyyubi Mahallemizde yapilan asfalt çalismalari tamamlanarak 12 bin 186 metre kare alana 2 bin 340 ton sicak asfalt çalismasi yapildi. Ekiplerimiz Buhara Mahallesi Pazaryolu Sokak’ta da 2 bin 521 metrekare alanda 475 bin 050 ton sicak asfalt serimi gerçeklestirdi. Merkez mahallelerimizde oldugu gibi dis mahallelerimizde de asfalt çalismalarina yogunluk veriyoruz. Güvenç Mahallemiz ile Ankara-Konya Yolu arasindaki baglanti yolunda sicak asfalt kaplamasina baslanildi. 6.2 kilometrem uzunlugundaki yolun 1.5 kilometresi tamamlandi. Kalan bölümünü en kisa süre içerisinde tamamlayip hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Bagrikurt Mahallesinde asfaltlama çalismalari devam ediyor, 2 bin 600 ton sicak asfaltin kullanilacagi çalisma kisa süre içerisinde tamamlanacak.

Diger taraftan 13 kilometrelik Kervan - Egribayat baglanti yolumuzu tamamladik. Altyapi çalismalariyla es zamanli ilerleyen Kervan - Kizilcakuyu - Aksaray yolu arasindaki 7 kilometrelik yolumuzu da önümüzdeki günlerde tamamlayacagiz insallah. Yazibelen Mahallemizde de Ankara yolu baglanti yolu tamamlandi 500 metre alanda 600 ton sicak asfalt çalismasi tamamlandi. Asagipinarbasi Mahallemizde de 6 bin 360 metre uzunlugunda 41 bin 400 metrekare alanda 8 bin 930 ton sicak asfalt çalismasini bitirdik. Asagipinarbasi Mahallesi Aliya Izzet Begoviç baglanti yolu, dar-i bekaya irtihal eden degerli lider Aliya Izzetbegoviç’in ölüm yildönümüne yetistirilerek tamamlandi. Ben ekiplerimize bu anlamli gayretleri için ayrica kendilerine tesekkür ediyorum. Yine Ulumuhsine Mahallemizde 13 bin 527. 629 metrekare alanda, 1826 bin 913 metre uzunlugundaki yolda 2 bin 699 ton sicak asfalt serimi fen isleri ekiplerimizce tamamlandi. Tüm bu gayreti ve çabayi hemsehrilerimizin yasam kalitesini ve konforunu arttirmak için ortaya koyuyoruz. 2022 yilinda belirledigimiz sicak asfalt hedefiyle sezon boyunca hemsehrilerimizin hizmetindeyiz. Yapilan planli ve programli çalismalar ile mevsim kosullarinin iyi gitmesi halinde sezon basinda konulan hedeflerin üzerine çikilacaktir” dedi.

Kaynak: İHA