Jandarmadan Yabani Hayvan Operasyonu

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince, Istanbul Çatalca’da bulunan çiftliginde yabani hayvan bulundurdugu tespit edilen bir sahis yakalandi. Çiftlikte bulunan 16 adet ceylan türü yabani hayvan Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügüne teslim edilirken, çiftlik isletmecisine de 583 bin 670 TL idari para cezasi uygulandi.

Istanbul Il Jandarma Komutanligi Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi ve Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekiplerinin hayvanlari koruma ile ilgili birlikte yürüttükleri çalisma sonucunda; Çatalca’da bulunan bir çiftlikte yabani hayvan bulunduruldugu bilgisine ulasildi. Alinan bilgi çerçevesinde harekete geçen ekipler, söz konusu çiftlikte arama yapti. Aramalarda; 16 adet ceylan türü yabani hayvan ele geçirildi.

Isletme sahibine yüklü para cezasi uygulandi

Ele geçirilen Ceylanlar, Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügüne teslim edildi. Çiftligi isleten O.U. isimli sahsa; “Izinsiz Yaban Hayvanlari Bulundurma” suçundan 11 bin 835 TL, “Yaban Hayvanlarini Yasa Disi Üretmek” suçundan 11 bin 835 TL ve hayvan basina da 35 bin TL olmak üzere toplamda 583 bin 670 TL idari para cezasi uygulandi.

Uygulamayi indir hayvanlara destek ol

Jandarma ekiplerince; vatandaslarca toplum duyarliliginin arttirilarak çevre, doga ve hayvanlara karsi islenen suçlarin önüne geçilmesinde verilen mücadeleye destek olmalari maksadiyla; Içisleri Bakanliginca gelistirilen Hayvan Durum Izleme (HAYDI) uygulamasinin indirilerek, bu çerçevede karsilastiklari sorunlarin çözümü için kullanabilecekleri gibi, 112 Acil Çagri Merkezini arayabilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA